Buna ziua.
In urma cu aproximativ 3 luni mi-a fost ridicat autoturismul parcat corespunzator, de catre politia locala pe motiv ca ar fi autoturism fara stapan. Autoturismul este inmatriculat pe numele tatalui meu decedat in anul 2000. Perioada de 3 luni se datoreaza faptului ca politia locala a trimis cazul departamentului juridic din cadrul primariei si au asteptat un raspuns pentru a decide daca imi vor restitui sau nu autoturismul in urma cererii mele facute pentru acst lucru. Primaria chiar mi-a trimis un mail prin care mi-au spus sa astept pana cand vor lua o decizie. Acum pentru restituire politia locala ma obliga sa fac actul de mostenire trecand autoturismul pe numele meu si doreste sa ma amendeze dupa aceasta cu suma de 2000 (doua mii) RON. Intrucat ei sustin ca m-au instiintat inainte iar eu (neavand la cunostinta acest lucru) nu m-am conformat sa o mut de pe locul care era parcat in termen de 10 zile, ei au decis ca au avut tot dreptul sa faca acest lucru iar amenda este intemeiata. Doresc sa mentionez ca ei au pus un afis pe usa intrarii scarii blocului unde locuia tatal meu decedat, dar eu nemaiavand niciun fel de lagatura cu acea adresa din anul 2000 de cand apartamentul de acolo a fost vandut nu am avut nicun fel de a lua la cunostinta despre aceasta. La fel au spus ca au lastat o instiintare pe parbrizul autoturismului, dar probabil aceasta a fost luata de altcineva, eu negasind nimic pe parbriz. Autoturismul a fost pur si simplu ridicat cand eu nu ma aflam acasa, eu chiar fiind speriat cand am ajuns acasa si am constatat disparitia lui. Din aceasta cauza chiar am sunat la 112 crezand ca a fost furat in prima faza. Ce pot face pentru a anula decizia politiei locale de a ma amenda pentru un lucru care nu a fost facut intentionat, si anume nestiind ca este ilegal sa parchezi masina pe drumurile publice daca nu esti proprietar in acte ci doar mostenitor legal? Reamintesc ca ei sunt de acord cu restituirea doar in cazul in care finalizez procedura de mostenire si platesc suma de 2000 RON.
De aproape un an incerc sa vad in ce conditii se afla autoturismul depozitat in parcul auto al politiei locale dar administratorul parcului nu imi permite accesul decat in prezenta unui reprezentant al politiei locale. In regula. De cate ori merg la politia locala, chiar si agentul care se ocupa de acest caz refuza sa ma insoteasca, de fapt ma amana si imi spune ca ma va anunta el telefonic cand se va putea merge pentru a viziona autoturismul, lucru care nu s-a intamplat nici pana in ziua de azi, desi merg acolo aproape lunar sa le amintesc. Din cauza acestui fapt, trag concluzia ca autoturismul a fost ori dezmembrat si sustrase piese de pe el, ori pur si simplu sustras cu totul, motiv pentru care banuiesc ca a si fost ridicat, pentru a o revinde cuiva pentru piese. Pentru a vedea autoturismul in ce conditii a fost depozitat si intretinut pe aceasta perioada si sa ma conving ca nu a fost ridicat in vederea revinderii sau sustragerii de bunuri de pe el cum ma pot adresa justitiei? Multumesc.