avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional la CIM pe durata determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional la CIM pe durata determinata

Am un angajat caruia i-am prelungit CIM pe durata determinata prin act aditional. Cand sa expire si perioada din actul aditional, s-a imbolnavit, avand concediu medical. Ii mai fac inca un act aditional ? Pot prelungi retroactiv contractul, pe care n-am putut sa i-l desfac cat timp a fost in medical si sa-l mai tin la lucru inca o anumita perioada ?
Cel mai recent răspuns: simoon , utilizator 12:26, 5 Septembrie 2006
buna ziua!
sunteti cam neclar(a) in ceea ce povestiti.
In primul rand c.i.m poate fi prelungit pt o periaoada determinata intr-adevar, insa nu mai de 2 ori deoarece a3a oara tr sa fie pt perioada nedeterminata. pe perioada concediului medical cum si dvs. se pare ca stiti, cim nu pote fi incetat, si nici macar suspendat, asa ca posibilitatea de a-i intrerupe cim si dupa terminarea concediului medical sa-l prelungiti prin act aditional mi se pare o aberatie, mai ales deaorece nu ati putea prelungi ceva ce de fapt ar fi incetat.
Incercand sa inteleg ceea ce de fapt ati vrut sa spuneti perioada in care angajatul era in concediul medical coincide cu data la care trebuia incheiat un alt act aditional de prelungire a cim? dc asa stau lucrurile probl se pune in felul urmator: faceti actul cu data anterioara, pt ca angajatului sa nu-i apra nici o intrerupere in cim si mergeti la ITM cu dovada faptului ca persoana respectiva nu avea cum sa-l semneze mai devreme fiind in concediu si cam asta e.
sper sa fi inteles ue bine ce intrebati, dc nu va rog sa ne explicati mai coerent pt ca noiu sa va putem ajuta cu un raspuns pertinent.

pe perioada concediului medical, dovedit cu certificat medical semnat de medicul de familie si cel de medicina muncii, orice CIM pe per det sau nedet se suspenda de drept potrivit art. 50 lit b CM. In cazul in care salariatul intruneste cele 3 luni de cotizatie la asigurarile de sanatate in ultimele 12 luni atunci va primi in functie de codul trecut pe certificat un procent din salariu. Asta precizez doar ca sa se inteleaga efectele suspendarii.Pe de o parte nu se mai presteaza munca si prin urmare angajatul nu mai primeste salariul , pe de alta parte se suspenda durata contractului., pe de alta parte se suspenda durata contractului.Asta inseamna ca daca cu trei zile inainte de implinirea termenului pentru care este incheiat contractul intervine o susp pentru concediu medical, dupa incetarea suspendarii contractul mai dureaza 3 zile. Asa ca nu ai de ce sa-ti faci probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent- concediu medical accident de munca in perioada determinata ifrimcristina ifrimcristina dragilor, am si eu o situatie din care nu stiu cum sa ies am un accident de munca in timpul unei perioade determinata, accidentul a fost din vina ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! codul muncii Catalina Lavinia Catalina Lavinia Avem un salariat, caruia ii expira contractul pe perioada determinata pe 23.04.2011 si vrem sa-i prelungim contractul pana la data de 01.01.2012. Dar, el are ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea unui angajat cu cim suspendat Monica D Monica D Conform Art. 83 a) din codul muncii CIM poate fi incheiat pe perioada determinata pentru inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii CIM, cu exceptia ... (vezi toată discuția)