avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua!!! Detin un apartament pe care anul trecut l ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua!!! Detin un apartament pe care anul trecut l am inchiriat ...

Buna ziua!!! Detin un apartament pe care anul trecut l am inchiriat unei familii.contractul a fost inregistrat la ANAF..contract incheiat pana in 31 decembrie 2020.in data de 7.12.2020 si au luat lucrurile proprii si au plecat din localitate..Nu le am cerut sa mi plateasca chiria pe luna decembrie..dar sa si plateasca utilitatile..lucru pe care nu l au facut nici pana in ziua de azi...exista vreo cale legala prin care ii pot obliga sa si achite energia electrica, apa salubritatea consumate de ei?.va multumesc!
Cel mai recent răspuns: crista209 , utilizator 10:24, 6 Februarie 2022
la inchiriere nu ati cerut avans/garantie?

doar o instanta..pot fi dati in judecata
nu am cerut garantie..fiind o familie tanara,politisti de frontiera am avut incredere in ei si nu am cerut garantie

hob a scris:

la inchiriere nu ati cerut avans/garantie?

doar o instanta..pot fi dati in judecata

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
onestitatea unui om nu este data de varsta sau functie........ la inchiriere se percepe garantie 1-2-3 luni, garantie ce poate fi folosita pentru achitarea facturilor ulterioare

treceti facturile la pierderi si luati in considerare acest aspect la urm inchirieri sau puteti sa le transmiteti ca acei bani se pot recupera in instanta si o sa-i coste de cateva ori mai mult....poate ii convingeti asa
efectiv, demersul in instanta nu stiu daca merita efortul,presupun ca e voba de cateva sute de lei
Afirmati date contradictorii
anul trecut l am inchiriat unei familii-contract incheiat pana in 31 decembrie 2020

Anul trecut a fost 2021 nu aveati cum sa inregistrati un contract d elocatiune in 2021 pentru 2020
In baza contractului de locatiune ,aveti drept legal sa formulati actiune in instanta cu pretentii
aveti dreptate..am gresit fara sa mi dau seama..in anul 2021 am inchiriat apartamentul

ynocentta a scris:

Afirmati date contradictorii
anul trecut l am inchiriat unei familii-contract incheiat pana in 31 decembrie 2020

Anul trecut a fost 2021 nu aveati cum sa inregistrati un contract d elocatiune in 2021 pentru 2020
In baza contractului de locatiune ,aveti drept legal sa formulati actiune in instanta cu pretentii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate recupera proprietarul de la fostul chirias chiria si contravaloarea facturilor de utilitati si a intretinerii? mihai bogatu mihai bogatu Buna ziua. Anul trecut am inchiriat un apartament cu contract printr-o firma de imobiliare. La momentul inchirierii am primit chiria pe doua luni, din care ... (vezi toată discuția)
Proprietarii imi retin garantia pentru a plati internetul timp de 1 an popana1977 popana1977 Va solicit sprijinul in urmatoarea situatie: M-am mutat cu chirie intr-un apartament in care am stat 2 saptamani si apoi am renuntat. Proprietarul a ... (vezi toată discuția)
Litigii legate de un fost chirias. Cris73 Cris73 Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament liber la inchiriat si eu tind sa cred ca fosta chiriasa nu si-a onorat toate responsabilitatile, in mod special ... (vezi toată discuția)