avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Negarea dreptului la electricitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Negarea dreptului la electricitate

Buna ziua,
Sper ca noul an v-a gasit pe toti bine.
As avea si eu o intrebare pentru solutionarea unei probleme care dureaza deja de aproximativ 3 ani.

Fratele meu mai mare, si-a construit o casa pe un teren primit mostenire de la mama noastra.
Casa a fost construita conform legii cu toate actele si autorizatiile necesare.
Precizez ca imobilul nu este mentionat cu, curent electric in documente. Dar suntem in secolul 21, cine mai sta pe intuneric?
Acum casa se afla undeva spre finalizare si se confrunta cu cei de la IRE (curent electric).
La o distanta de 5m de acoperisul casei se afla cablurile de la inalta tensiune, si cei in masura sa branseze casa cu curent electric, au zis ca este ilegal si ca exista un risc foarte mare (in cazul in care cablurile de inalta tensiune vor pica peste imobil).
Casa alaturata, casa vecinului, este situata sub cablul te inalta tensiune, cu o distanta mult mai mica de imobil, insa lui, i-au aprobat bransarea la curent electric, iar fratelui meu i se inchid toate usile in nas.
Cum ar putea sa faca si unde ar trebui sa mearga sa poata rezolva problema?
Sa aveti o zi frumoasa,
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2022
AndreeaVecliuc, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 14:57, 7 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În autorizația de construcție este și avizul de la IRE?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indepartare cabluri electrice aeriene care traverseaza proprietatea cata.bogdan cata.bogdan Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoara situatie: un cablu aerian de curent face legatura intre stalpul din fata portii mele si vecinii din dreapta brazdand ... (vezi toată discuția)
Drepturile proprietarului privind existenta unui stalp de electricitate pe teren gratiela65 gratiela65 Buna ziua In anul 2005 am cumparat o casa cu terenul aferent.In gradina casei se afla un stalp de inalta tensiune-17.000kw, care deserveste o gara.O parte din ... (vezi toată discuția)
Utilitati pe drumul de servitute stedy stedy Doresc sa imi bransez locuinta la reteaua de distributie cu gaze. Reteaua este pe drumul comunei iar casa construita pe al treilea lot pe stanga pe un drum de ... (vezi toată discuția)