avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Licența in drept fără stagiatura. Buna ziua ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Licența in drept fără stagiatura. Buna ziua stimabililor. ...

Licența in drept fără stagiatura. Buna ziua stimabililor. As avea o întrebare legată de procesul de după absolvirea facultății de drept. Din care știu pentru majoritatea profesiilor este necesară trecerea unui examen urmat de o perioada de stagiatura. Întrebarea mea este dacă un student licențiat in drept poate profesa in una dintre ramurile aceste specializări fără a urma o anumită perioada de stagiatura. In sensul de a se putea angaja imediat după absolvirea cursurilor de licența și dobândirea diplomei de licențiat in drept. Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriel Alionte , Consilier juridic 10:45, 7 Februarie 2022
Buna ziua, puteti practica profesia de consilier juridic, iar acest lucru este posibil doar daca va angajati in cadrul unei persoane juridice ca si consilier juridic. De asemenea puteti sa va inscrieti si in Colegiul Consilierilor Juridici, unde veti avea calitatea de consilier juridic stagiar, iar dupa doi ani aveti posibilitatea de a participa la examenul de definitivat.
Atentie, insa, consilierul juridic acorda asistenta juridica numai persoanelor juridice de drept public sau privat si doar in temeiul unui contract individual de munca.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiatura...? ContSters172518 ContSters172518 Am frecventat cursurile fac de drept din Timisoara,si acum urmeaza sa-mi finalizez studiile,licenta.Lamuriti-ma daca pot sa fac stagiatura(cat timp?) inainte ... (vezi toată discuția)
Ce specializari juridice se pot exercita dupa facultate marciuc marciuc dupa absolvire ce poti deveni ca apoi sa dai la inm dupa 5 ani?pt examen de notari trebuie sa dai dupa 5 ani ?inafara de avocat ce mai poti fi?stagiatura se ... (vezi toată discuția)
Decizie baroul bucuresti Katypetre Katypetre Buna seara! Numele meu este Dumitru Gabriela,am terminat facultatea de Drept la Brasov in iunie 2006. In toamna acelui an am dat examen la Barou in Bucuresti ... (vezi toată discuția)