Depinde de la un județ la altul modul cum depui cererea. La mine a fost în felul următor: am mers cu dovada expirata, am completat cererea de reducere a perioadei de suspendare, am dat examenul, iar după ce l-am promovat mi s-a spus că urmează să stau 60 de zile în loc de 30. Le-am explicat faptul că perioada de suspendare a fost înainte de a fi adoptata noua lege, iar eu au motivat prin faptul că nu are importantă când a fost săvârșită fapta, ci momentul în care a fost depusă cererea de reducere a pedepsei, în cazul meu data de 05.02.2022.
Nu imi este clar daca dreptul la reducere pe care îl exercit azi, 07.02.2022 se calculează după noua lege sau nu!
Marius8201 a scris:
Nu imi este clar daca dreptul la reducere pe care îl exercit azi, 07.02.2022 se calculează după noua lege sau nu!
Evident că nu se calculează după noua lege, constituția mai lasă loc și de excepții, dacă pentru fapta dvs. sancționată contravențional ar exista un mod de reducere a pedepsei mai favorabil, în noua lege
, s-ar aplica acela. Dar aici e chiar opusul, reducerea e mai mica, deci nici vorba să se aplice codul rutier modificat.
Din păcate poliția mizează în aceste decizii doar pe faptul că foarte puțini vor fi aceia care să depună o cerere de chemare în judecată a IPJ respectiv, pentru încălcarea art. 15 alin 2 din constituție și a art. 6 din codul civil.
~ final discuție ~