avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Reducerea perioadei de suspendare permisului de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Reducerea perioadei de suspendare permisului de conducere

Buna ziua
Mi s-a suspendat permisul in data de 14.01.2022 pentru 90 zile și mi s-a eliberat dovada cu drept de conducere pana in data de 29.01.2022
Astăzi,07.02.2022 am promovat testul pentru redobândire și mi s-a spus ca beneficiez de o reducere cu o treime a suspendării , și nu la o luna cum a fost înainte.
Aici nu înțeleg ! Au dat OG-ul pe 28.01.2022 și au spus ca prevederile se aplica după 30 de zile.De ce articolul cu reducerea suspendării se aplica de la 1.02.2022?
Se poate face ceva in privința asta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mhail01 , utilizator 13:29, 18 Mai 2022
Ok
Mersi

AbgaeSamtak a scris:

Depinde de la un județ la altul modul cum depui cererea. La mine a fost în felul următor: am mers cu dovada expirata, am completat cererea de reducere a perioadei de suspendare, am dat examenul, iar după ce l-am promovat mi s-a spus că urmează să stau 60 de zile în loc de 30. Le-am explicat faptul că perioada de suspendare a fost înainte de a fi adoptata noua lege, iar eu au motivat prin faptul că nu are importantă când a fost săvârșită fapta, ci momentul în care a fost depusă cererea de reducere a pedepsei, în cazul meu data de 05.02.2022.

Marius8201 a scris:

Nu imi este clar daca dreptul la reducere pe care îl exercit azi, 07.02.2022 se calculează după noua lege sau nu!

Evident că nu se calculează după noua lege, constituția mai lasă loc și de excepții, dacă pentru fapta dvs. sancționată contravențional ar exista un mod de reducere a pedepsei mai favorabil, în noua lege
, s-ar aplica acela. Dar aici e chiar opusul, reducerea e mai mica, deci nici vorba să se aplice codul rutier modificat.

Din păcate poliția mizează în aceste decizii doar pe faptul că foarte puțini vor fi aceia care să depună o cerere de chemare în judecată a IPJ respectiv, pentru încălcarea art. 15 alin 2 din constituție și a art. 6 din codul civil.
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2022
latka, utilizator
As vrea sa contest refuzul lor de a-mi reduce perioada de suspendare la 30 de zile. Cum ar trebui sa pricedez? O sa primesc drept de conducere pe perioada procesului?Imi puteți recomanda un avocat din Pitești ?
Multumesc

latka a scris:

Marius8201 a scris:

Nu imi este clar daca dreptul la reducere pe care îl exercit azi, 07.02.2022 se calculează după noua lege sau nu!

Evident că nu se calculează după noua lege, constituția mai lasă loc și de excepții, dacă pentru fapta dvs. sancționată contravențional ar exista un mod de reducere a pedepsei mai favorabil, în noua lege
, s-ar aplica acela. Dar aici e chiar opusul, reducerea e mai mica, deci nici vorba să se aplice codul rutier modificat.

Din păcate poliția mizează în aceste decizii doar pe faptul că foarte puțini vor fi aceia care să depună o cerere de chemare în judecată a IPJ respectiv, pentru încălcarea art. 15 alin 2 din constituție și a art. 6 din codul civil.

Permisul suspendat in Martie 2021 pe 90 zile, contestat si respins definitiv in Martie 2022.

Avand domiciliul in Bucuresti iar permisul obtinut in Neamt, am fost la Rutiera Bucuresti unde mi s-a comunicat f clar ca Reducere Perioadei de Suspendare in Bucuresti urmeaza data savarsirii faptei. Daca as fi avut permisul cu serie de Bucuresti se reducea la 30 zile.

Insa, tot dansii m-au informat ca Judetele nu respecta data savarsirii faptei, am sunat la Neamt si s-a comunicat f clar reducerea este la 60 zile si au fost surprinsi sa auda ca la Bucuresti este diferit, adica legal.

Acum astept raspunsul.. sa vedem

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere ... florin0369 florin0369 Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei maxime admise si pe data de 01 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat AbgaeSamtak AbgaeSamtak Bună ziua. În data de 16.01.2022 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile pentru depășirea vitezei cu peste 50 km/h (113 km/h ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. la data de 16.01.2021 mi-a fost suspendat permisul ... Tanas56 Tanas56 Buna ziua. La data de 16.01.2021 mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile pentru depășirea limitei de viteza și depășirea pe linie continua. În ... (vezi toată discuția)