avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, va rog sa maajutati cu un raspuns pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, va rog sa maajutati cu un raspuns pentru urmatoarea ...

Buna ziua,

va rog sa maajutati cu un raspuns pentru urmatoarea speta:
Angajat cu un contract pe perioada determinata intra in concediu de crestere copil. In timpul concediului perioada pentru care a fostincheiat contractul expira. Avand in vedere ca CIM este suspendat, se poate opera incetarea ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:59, 7 Februarie 2022
Da , se poate opera incetarea c.i.m.

Art.49 C.mun.
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari cim in timpul suspendarii?? lavinia_buciumas lavinia_buciumas Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce se intampla cu contractul individual de munca al unui salariat care este in concediul de crestere si ingrijire a copilului ... (vezi toată discuția)
Concediul medical botezatuion botezatuion Buna ziua. Concediul medical suspenda durata contractului de munca (si implicit amana implinirea termenului CIM pe perioada determinata) ? (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata delia25 delia25 Buna ziua, Am un angajat cu CIM perioada determinata care expira azi 12.12.2011, numai ca acest angajat a venit cu concediu medical pana pe 17.12.2011. ... (vezi toată discuția)