avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am contactat o firma intermediara in leg cu un job in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am contactat o firma intermediara in leg cu un job in Elvetia ...

Am contactat o firma intermediara in leg cu un job in Elvetia si am cerut detalii despre firma care are nevoie de angajati in Elvetia de ex( nume complet, locatie exacta, CUI al firmei) si mi s a spus ca ei nu au voie sa ofere astfel de informatii cu "caracter personal". Cum pot sa imi dau seama ca aceasta firma intermediara este de fapt o teapa? Sau ce pot sa intreb astfel incat sa aflu cat mai multe detalii utile? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2022
Catalin@13@, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:30, 28 Aprilie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața,

Datele persoanelor juridice nu sunt date cu caracter personal. Mai mult, o astfel de firmă e obligată să ofere detaliile despre care ați întrebat.
Verificați dacă firma apare pe lista firmelor avizate pentru plasarea forței de muncă în străinătate pe site-ul ITM-ul de care aparține. Sau căutați-o după nume + cuvinte-cheie (plasare forta munca, de exemplu), nu pare în regulă ce povestiți.

Citiți aceste materiale, o să vă dați seama cum ar trebui să decurgă o angajare în străinătate prin intermediul unei firme serioase:
[ link extern ]
[ link extern ]
Multumesc foarte mult! Mi au cerut sa platesc si o "taxa antifrauda" in valoare de 200 lei inainte sa imi faca contractul, le am spus ca o firma de intermediere nu ar trebui sa perceapa costuri de la momentul inceperii pana la semnarea contractului. Si mi au raspuns ca asa e politica agentiei, citez: "asa au decis juristii agentiei noastre"
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2022
Catalin@13@, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumim și noi că ne urmăriți.

LE
Nu există asemenea taxă - abia acum am văzut completarea cu "juriștii agenției". Evident e țeapă.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2022
Manuela Rășină, administrator
Au sters anuntul dupa ce le am trimis o poza din campania de informare :))
Au spus ca ce tot caut motive sa nu colaborez cu ei :))))
Aproape ca imi luam teapa
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2022
Catalin@13@, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
:)
Dacă pe Facebook i-ați găsit n-ar fi rău să raportați pagina.

Alte discuții în legătură

Munca strainatate gherghisandorina gherghisandorina Buna seara! As avea cateva nelamuriri si sper ca un consultant sa ma ajute in aceste privinta! Am 2 cunostinte care vor sa plece in austria printr-o agentie ... (vezi toată discuția)
Contractul de mediere,cu o agentie de recrutare personal in strainatate vsymalina vsymalina Acum 3 luni,am incheiat un contract de mediere cu o agentie care recruteaza personal in strainatate(contractul contine mai multe obligatii decat drepturi si ... (vezi toată discuția)
Infiintare agentie de recrutare forta de munca iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune buna ziua, as dori sa stiu care sunt demersurile, etapele, ce trebuie sa contina dosarul complet pentru o activitate de Agentie de forta de munca (recrutare ... (vezi toată discuția)