avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... folosinta balcon de pa casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

folosinta balcon de pa casa scarii

Buna ziua!Locuiesc intr un bloc de 4 etaje cu cate 3 apartamente pe palier. Apartamentele de la parter nu au balcoane dar o incapere la et.4 cu destinatia de uscator. Pe fiecare nivel ( 1,2,3 si 4) exista un balcon pe casa scarii pentru folosinta comuna a celor 3 ap. de pe palierul respectiv. la etajul 2(unde locuiesc eu) balconul de pe palier este folosit de o vecina de la parter pretinzand ca este balconul ei pentru intins rufe, avand in vedere ca apartamentele de la parter nu au balcon.Are dreptul sa-l foloseasca exclusiv interzicand accesul apartamentelor de pe etaj in conditiile in care exista uscator la etajul 4?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:26, 8 Februarie 2022
Toate sunt parte comuna si le pot folosi toti proprietarii.
Atat uscatoarele cat si ba;coanele reprezinta parte comuna ,accesibile tuturor proprietarior din imobil
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul legal sa schimbe aspectul sau destinatia partii comune fara acordul vecinillor si al asociatieid e proprietari
Conform disp mentionate partea comuna de condominiu poate fi ecclusiv utilizata de catre un proprietar numai cu acordul vecinilor si al asociatiei de proprietrai,prin incheierea de contract de inchiriere sau de folosinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscator pentru rufe sau depozit pentru carucioare? Adriana Zuzu Adriana Zuzu Locuiesc din 1995,la parterul unui bloc.Am preluat cheia de la uscatorul de la parter,de la inginerul care ne-a facut predarea apartamentelor.Mi-a spus sa-i ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului mariafusu mariafusu Am mai pus intrebari in legatura cu uscatoria dar totus nu inteleg ,daca la un bloc cu 4 nivele exista cite o uscatorie la fiecare nivel ,fiind 4 apartamente ... (vezi toată discuția)
Transformare uscatorie in magazin alina_25 alina_25 Daca la un bloc cu 4 etaje care are uscatoria este situata la parter situata cei de la parter nu doresc transformarea ei in magazin (galagia facuta de ... (vezi toată discuția)