avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Sunt cenzor într-o asociație de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Sunt cenzor într-o asociație de proprietari.anul ...

Buna ziua!
Sunt cenzor într-o asociație de proprietari.anul trecut am reparat acoperișul blocului.inca de anul trecut au apărut infiltrații in anumite apartamente.proprietarii au cerut daune.firma este de acord sa plătească despăgubiri dar sa ii dam o chitanță de mana pe care nu dorește să o înregistreze în contabilitate sau ii virează banii in cont direct proprietarului.
Întrebarile sunt: cum e corect sa se procedeze?acest lucru va absolvi constructorul sa nu mai plătească alte despăgubiri daca apar?un proces verbal întocmit între cele 3 părți: proprietar,constructor, asociație ar fi mai ok?ne aflăm încă în perioada de garanție până anul viitor.multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:00, 9 Februarie 2022
se face pv de constatare a daunelor conform garantiei primite pe lucrare, se inainteaza catre firma respectiva si aceasta repara acoperisul si face contract cu alta firma sa repare daunele in ap(daca nu are si domeniul asta de activitate)

firma nu poate sa scoata bani din firma cand doreste si nici chitanta de mana nu are vreo valoare

daca mai apar alte probleme pe perioada garantiei, aceste vor fi remediate tot de firma respectiva
Asociatia de proprietari in calitate de beneficiar lucrare executata de catre firma urmeaza sa incheie proces verbal de constatare deficiente cu obligatiile asumate d ecatre executant pentru remediere avand in vedere ca lucrarea este in termen de garantie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in baza carei legi o asociatie de proprietari poate ... Andreea Vasile Andreea Vasile Buna ziua. In baza carei legi o asociatie de proprietari poate sa ceara daune unui constructor pentru stricaciuni provocate in apartamentele din bloc de ploi ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cu reparatia acoperisului AnamariaPMT AnamariaPMT Buna seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 4 etaje si de curand am achitat lucrarea pentru reparatia hidroizolatiei aferente apartamentului nostru ... (vezi toată discuția)
Infiltratii lora20 lora20 Buna ziua, Am o problema cu un apartament pe care l-am achiziționat in octombrie 2009, acest apartament este situat la etajul 3 din 4, dar etajul 4 ... (vezi toată discuția)