avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma decesului parintilor am primit mostenire mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma decesului parintilor am primit mostenire mai multe parcele ...

In urma decesului parintilor am primit mostenire mai multe parcele de teren agricol.
O parte din ele am reusit sa le vand iar alta parte stau nelucrate degradandu-se cu fiecare an ce trece .
Se poate face renuntare la dreptul de proprietate a parcelelor de teren mostenite ?
Cu multumiri Vasile Ghise
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:49, 9 Februarie 2022
ati incercat sa le arendati?
Puteti renunta la proprietati, le va lua statul
Renunţarea la dreptul de proprietate
Art 889
(1) Proprietarul poate renunţa la dreptul său printr-o declaraţie autentică notarială înregistrată la biroul de cadastru şi publicitate imobiliară pentru a se înscrie radierea dreptului.

(2) În acest caz, comuna, oraşul sau municipiul, după caz, poate cere înscrierea dreptului de proprietate în folosul său, în baza hotărârii consiliului local, cu respectarea dispoziţiilor legale privind transferul drepturilor reale imobiliare, dacă o altă persoană nu a solicitat înscrierea în temeiul uzucapiunii.

Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sotul meu a mostenit impreuna cu fratele lui de la ... Mcatana Mcatana Buna ziua, sotul meu a mostenit impreuna cu fratele lui de la parinti mai multe terenuri agricole, terenuri, pt care ei platesc impozit in baza titlului de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate 3mostenitori nicom70 nicom70 buna ziua. sa va explic pe scurt.Sunt 3 proprietari pe titlu de proprietate, al unui teren. mama.si 2 matusi.Cele 2 matusi vor sa renunte la dreptul de ... (vezi toată discuția)
Cedare drum privat la primarie lovemetender lovemetender Locuim intr-un minicartier (20 case) dintr-o comuna de langa Bucuresti..In acest minicartier exista un drum, care face legatura cu drumul principal, pe care ne ... (vezi toată discuția)