avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate 3mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate 3mostenitori

buna ziua.
sa va explic pe scurt.Sunt 3 proprietari pe titlu de proprietate, al unui teren.
mama.si 2 matusi.Cele 2 matusi vor sa renunte la dreptul de proprietate in favoarea mamei.
Am citit cum ca se poate semna la notariat o declaratie de renuntare la dreptul de propriete.
Va rog daca se poate sa-mi spune-ti cum sa procedez din punt de vedere legal.
Mentionez ca terenul este in Jud.Calarasi.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ciprian Maftei , Consilier juridic 13:36, 21 Martie 2013
da trebuie mers la notariat sa dea declaratia de renuntare dar evident ca trebuie dezbatuta si succesiunea
Din moment ce titlul este deja emis pe numele lor nu vad ce succesiune mai trebuie dezbatuta. In ceea ce priveste declaratia de renuntare la dreptul de proprietate ... nu va recomand.

Renunţarea la dreptul de proprietate

Art. 889. - (1) Proprietarul poate renunţa la dreptul său printr-o declaraţie autentică notarială înregistrată la biroul de cadastru şi publicitate imobiliară pentru a se înscrie radierea dreptului.
(2) În acest caz, comuna, oraşul sau municipiul, după caz, poate cere înscrierea dreptului de proprietate în folosul său, în baza hotărârii consiliului local, cu respectarea dispoziţiilor legale privind transferul drepturilor reale imobiliare, dacă o altă persoană nu a solicitat înscrierea în temeiul uzucapiunii.

Prin faptul ca cele doua matusi renunta la proprietate nu inseamna ca dreptul revine automat mamei dv.
Trebuie sa faceti partajul cu privire la acel teren

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma decesului parintilor am primit mostenire mai multe parcele ... vasile ghise vasile ghise In urma decesului parintilor am primit mostenire mai multe parcele de teren agricol. O parte din ele am reusit sa le vand iar alta parte stau nelucrate ... (vezi toată discuția)
Cedare drum privat la primarie lovemetender lovemetender Locuim intr-un minicartier (20 case) dintr-o comuna de langa Bucuresti..In acest minicartier exista un drum, care face legatura cu drumul principal, pe care ne ... (vezi toată discuția)
Tranzactie judiciara PetrutaVasile PetrutaVasile in timpul divortului cu sotia mea am facut o transactie ,ea a renuntat la orice drept cu privire la locuinta noastra formata din 3 camere -63 mpsi 1100 ... (vezi toată discuția)