avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare drum privat la Primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare drum privat la Primarie

Locuim intr-un minicartier (20 case) dintr-o comuna de langa Bucuresti..In acest minicartier exista un drum, care face legatura cu drumul principal, pe care ne deplasam la locuinte lat de aprox.5m (fiecare avem,prin contract, o cota din acest drum).
Toti cei care locuim aici dorim sa cedam drumul Primariei Comunei.
Cum trebuie sa procedam?
Multumim anticipat
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:58, 4 Mai 2018
Puteti sa incheiati cu totii un contract prin care donati terenul primariei. Daca nu va puteti strange deodata, puteti incheia mai multe contracte, totul este ca pana la final toti coproprietarii sa donati toate cotele.
O alta varianta este ca toti proprietarii sa faca declaratii de renuntare la dreptul de proprietate, dar in acest caz dureaza putin mai mult pana intra imobilul in proprietate primariei:
Art. 889
Renunţarea la dreptul de proprietate
(1) Proprietarul poate renunţa la dreptul său printr-o declaraţie autentică notarială înregistrată la biroul de cadastru şi publicitate imobiliară pentru a se înscrie radierea dreptului.
(2) În acest caz, comuna, oraşul sau municipiul, după caz, poate cere înscrierea dreptului de proprietate în folosul său, în baza hotărârii consiliului local, cu respectarea dispoziţiilor legale privind transferul drepturilor reale imobiliare, dacă o altă persoană nu a solicitat înscrierea în temeiul uzucapiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la dreptul de proprietate in favoarea uat AlexVacaru AlexVacaru In urma dezmembrarii unui teren mai mare au rezultat mai multe loturi construibile si drum de acces, ce deserveste accesul la respectivele loturi (drum de 11 m ... (vezi toată discuția)
Tranzactie judiciara PetrutaVasile PetrutaVasile in timpul divortului cu sotia mea am facut o transactie ,ea a renuntat la orice drept cu privire la locuinta noastra formata din 3 camere -63 mpsi 1100 ... (vezi toată discuția)
In urma decesului parintilor am primit mostenire mai multe parcele ... vasile ghise vasile ghise In urma decesului parintilor am primit mostenire mai multe parcele de teren agricol. O parte din ele am reusit sa le vand iar alta parte stau nelucrate ... (vezi toată discuția)