avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am divorțat pe cale amiabilă la primărie și m-am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am divorțat pe cale amiabilă la primărie și m-am înțeles ...

Am divorțat pe cale amiabilă la primărie și mam înțeles verbal cu fostul soț în privința partajului ,ca eu sa i dau toate bunurile comune și suma de 10000lei iar el sa renunțe la drepturile lui asupra casei.
Casa este proprietatea părinților mei care nea dat-o cu contract de întreținere cu uzufruct viager,.tata este decedat iar mama nedeplasabila.
Eu iam dat bunurile și banii iar el nu mai vrea sa îmi dea semnătura la partaj.
Ce ma sfătuiți sa fac,unde sa apelez
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 13:28, 11 Februarie 2022
11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti partajul casei, sa vi se atribuie casa, sa se tina cont la evaluare ca trebuie sa va întrețineți mama si ca are drept de uzufruct si sa se scada din sulta cuvenita sotului cei 10 mii si valoarea bunurilor mobile comune pe care le-a primit deja.
Actionati repede pana nu moare si mama si nu încercați fara avocat.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2022
gi-jane2, moderator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate ca mama sa denunte contractul de intretinere si sa reia casa? Apoi, in situatia decesului mamei (cat mai tarziu, sper...) veti mosteni Dumneavoastra casa. Sau chiar dupa denuntarea contractului de intretinere, mama sa va donez casa...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nici o ,,denuntare" se poate cere rezolutiunea in instanta daca nu au fost indeplinite obligatiile de intretinere asumate prin contract..
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va mulțumesc pentru răspuns, am o întrebare dacă puteți să-mi spuneți, nu aș putea să îl dau în instanță pentru înșelăciune din moment ce eu iam dat suma de 10.000 RON și bunurile iar el nu sia respectat promisiunea. VA mulțumesc

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu exista nici o ,,denuntare" se poate cere rezolutiunea in instanta daca nu au fost indeplinite obligatiile de intretinere asumate prin contract..

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Promisiunile verbale neîndeplinite nu sunt infractiuni.
Nu are nicio legătură cu inselaciunea.
Ați menționat ca "Eu iam dat bunurile", după care ați afirmat ca el nu a respectat intelegerea privind partajul. Cum i le-ati dat, atunci, dacă nu ați încheiat (inca) niciun partaj?
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Evacuare Rodic Rodic buna ziua, pe data de 20 octombrie am avut a doua infatisare si ultima la divort, am castigat procesul in favoarea mea, ( slava domnului ) , intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Casa dobandita prin vanzare cumpare cu uzufruct virgil87 virgil87 buna ziua am cumparat casa de la mama mea prin vanzare cumpare cu uzufruct in timpul casatoriei. Am divortat de 2 ani si fostul sot este plecat din locuinta. ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare si intretinere- ce ma sfatuiti giovana giovana in anul 2005 mama nea facut mie si surorii mele contract de vanzare cumparare si intretinere pe o casa si cate o parcela de teren in care este prevazut ca noi ... (vezi toată discuția)