avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescripție drept la acțiune transcriere proprietar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescripție drept la acțiune transcriere proprietar auto Bună ...

Prescripție drept la acțiune transcriere proprietar auto
Bună ziua,
acum 18 ani, am cumpărat un autoturism și nu l-am trecut pe numele meu. Am vândut la rândul meu mașina după un an, deci în 2004.
Am primit o notificare (februarie 2022) de la un avocat că proprietarul din acte solicită să radiez mașina, dar din moment ce eu am vândut-o acum 17 ani, evident nu mai pot face asta...
Poate accepta instanta o astfel de acțiune în condițiile în care termenul de prescripție a dreptului de acțiune este de 3 ani?

O altă întrebare ar fi: poate instanța să mă oblige să radiez mașina în condițiile în care eu nu mi-am îndeplinit această obligație acum 18 ani? Mai exact, prescripția extinctivă e valabilă și pentru obligația mea neîndeplinită de perfectare a actelor?

Alte discuții în legătură

Vanzare auto fara acte matei_dragomir matei_dragomir Bună ziua, acum 18 ani, am cumpărat un autoturism și nu l-am trecut pe numele meu. Am vândut la rândul meu mașina după un an, deci în 2004. Am primit ... (vezi toată discuția)
Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar daca am hotarare judecatoreasca Didina0 Didina0 Buna ziua, am nevoie de ajutorul d-voastra. Sunt intr-un impas si nu stiu ce am de facut. Povestea este in felul urmator: eu am vandut un autoturism la o ... (vezi toată discuția)
Cum radiez masina de la politie fara act de vanzare-cumparare raduadrian00 raduadrian00 Buna ziua.Am vandut un autoturism in martie 2011 am radiato fiscal de la taxe si impozite dar nu am radiato de la politie.Acum dupa 4 ani risc sa fiu executat ... (vezi toată discuția)