avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate vanzare auto fara acte
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

vanzare auto fara acte

Bună ziua,
acum 18 ani, am cumpărat un autoturism și nu l-am trecut pe numele meu. Am vândut la rândul meu mașina după un an, deci în 2004.
Am primit o notificare (februarie 2022) de la un avocat că proprietarul din acte solicită să radiez mașina, dar din moment ce eu am vândut-o acum 17 ani, evident nu mai pot face asta...
Poate accepta instanta o astfel de acțiune în condițiile în care termenul de prescripție a dreptului de acțiune este de 3 ani?

O altă întrebare ar fi: poate instanța să mă oblige să radiez mașina în condițiile în care eu nu mi-am îndeplinit această obligație acum 18 ani? Mai exact, prescripția extinctivă e valabilă și pentru obligația mea neîndeplinită de perfectare a actelor?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2022
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:45, 9 Februarie 2022
Instanhta de judecta sesizata de parte interesata poate sa dispuna hotarare prin care sa fiti obligat sa prezentati vanzatorului dovada radierii bunului mobil
Exista variante de solutionat radiere auto fara implicarea instantei de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescripție drept la acțiune transcriere proprietar auto bună ... matei_dragomir matei_dragomir Prescripție drept la acțiune transcriere proprietar auto Bună ziua, acum 18 ani, am cumpărat un autoturism și nu l-am trecut pe numele meu. Am vândut ... (vezi toată discuția)
Radiere auto LidiaStoicu LidiaStoicu Imi puteti da un exemplu de cerere pentru radierea unui autoturism din circulatie? Am vandut acum 4 ani un autoturism,am facut contract,actele originale le-am ... (vezi toată discuția)
Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar daca am hotarare judecatoreasca Didina0 Didina0 Buna ziua, am nevoie de ajutorul d-voastra. Sunt intr-un impas si nu stiu ce am de facut. Povestea este in felul urmator: eu am vandut un autoturism la o ... (vezi toată discuția)