avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contract comodat între soți pentru închiriere în ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contract comodat între soți pentru închiriere în scop turistic ...

Contract comodat între soți pentru închiriere în scop turistic
Casa cu un etaj este de tip locuință colectivă, așa este autorizația de construcție, așa a fost edificată la OCPI și primărie. Asta înseamnă că fiecare nivel este considerat o altă locuință (cum e un bloc cu apartamente).
Aș dori ca soțul să închirieze parterul în scop turistic iar soția să închirieze etajul în scop turistic. Casa a fost construită înainte de căsătorie deci nu este bun comun.
Dorim ca fiecare dintre soți să se declare la ANAF cu închiriere în scop turistic de scurtă durată (2 luni pe an), să plătim taxele la stat. Doar că nu vrem să o facem firmă special pentru închiriere și atât, ci să închiriem pe persoană fizică, legea permite acest lucru.
Fiecare nivel are 5 camere și de aceea dorim să închiriem separat deoarece legea permite maxim 5 camere (inclusiv) pe persoană fizică. Pentru doar 2 luni de activitate nu vrem să facem firmă, nici măcar PFA deoarece ne complicăm viața inutil.
Mulțumim!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2022
Adrian Pintea, utilizator

Alte discuții în legătură

Problema urgenta la un cabinet medical individual gabiclenciu gabiclenciu Am urmatorul caz: sunt medic si mi-am construit o casa pe care am impartit-o astfel: etajul il voi folosi ca si locuinta, iar camerele de la parter le ... (vezi toată discuția)
Camere de inchiriat errika errika buna ziua...am si eu o dilema si nu stiu cum sa fac...intr-o localitate din Cluj ,am o casa moderna cu etaj unde partea de sus,avand intrare separata are 3 ... (vezi toată discuția)
Contradictie doua legi ciupercar ciupercar Codul fiscal da posibilitatea persoanelor fizice sa inchirieze camere din locuinta propie,dar legile din domeniul turismului nu trateaza persoana fizica,chiar ... (vezi toată discuția)