avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Exista o lege care te poate obliga să-ți schimbi ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Exista o lege care te poate obliga să-ți schimbi buletinul ...

Exista o lege care te poate obliga să-ți schimbi buletinul după ce ai vândut imobilul care reprezinta
adresa din buletin
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2022
Cristi g 111, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 09:43, 10 Februarie 2022
Conform art. 18 din OUG 97/2005 ]n termen de 15 zile de la schimbarea domiciliului, sunteți obligat să solicitați emiterea unui act de identitate nou.

Totodată, conform art. 62 din HG 295/2021, în situația în care proprietarul unui imobil sesizează, în scris, personalul S.P.C.E.P. cu privire la faptul că fostul proprietar are înscris în actul de identitate domiciliul sau reședința la adresa imobilului proprietatea sa, lucrătorul de la S.P.C.E.P. efectuează mențiuni în R.N.E.P. cu privire la încetarea valabilității mențiunii privind domiciliul, astfel încât aceste date să reprezinte date de istoric .

Atenție, însă : anularea mențiunii de domiciliu presupune totodată și anularea actului de identitate, așa că vă puteți trezi fără documente de identitate valabile !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie să formulez acțiunea pt cererea de evacuare a concubinului ... AEA8 AEA8 Cum trebuie să formulez acțiunea pt cererea de evacuare a concubinului deoarece mi-a fost respinsa PT că nu am știut să mă exprim în termenii ... (vezi toată discuția)
Salutare, vin și eu cu o câteva întrebari, persoana care este ... Florin Gabriel1991 Florin Gabriel1991 Salutare, vin și eu cu o câteva întrebari, persoana care este luata în spațiu și nu mai locuiește la adresa, 1-are dreptul la plata impozitului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vă rog să mă ajutați cu un sfat ref.la următoarea ... parveronica parveronica Buna ziua, vă rog să mă ajutați cu un sfat ref.la următoarea problema: Sunt proprietara unui apartament, cumpărat în 2003. Pe adresa mea vin facturi de ... (vezi toată discuția)