avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Divizare societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Divizare societate

Buna ziua,
Imi puteti spune va rog care este data de la care se poate lucra pe o firma divizata(inregistrari de facturi,primire deconturi etc) , adica se ia in considerare data in care s-a emis codul unic de inregistrare (ex 10.11.2009) sau data eliberarii certificatului de inregistrare (ex 25.11.2009)?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 17:18, 13 Ianuarie 2010
mariana.bonciu a scris:
care este data de la care se poate lucra pe o firma divizata(inregistrari de facturi,primire deconturi etc) , adica se ia in considerare data in care s-a emis codul unic de inregistrare (ex 10.11.2009) sau data eliberarii certificatului de inregistrare (ex 25.11.2009)?

Data de la care SC are personalitate juridica deplina si poate face acte de comert este data inregistrarii in RC si a emiterii Codului Unic de Inregistrare (CUI).
Data Certificatului de inregistrare (fiscala, cred ca vreti sa spuneti) este data de la care va luat in evidenta Administratia Finantelor Publice.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere pfa la anaf miruna82 miruna82 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care sunt pasii pentru radierea de la ANAF a unui PFA cu norma de venit si platitor de TVA. Mentionez ca anul acesta nu s-a ... (vezi toată discuția)
Inregistrare firme la registrul comertului scylla scylla As dori - va rog frumos - sa stiu daca, odata inregistrata o firma (societate comerciala), este obligatoriu sa fie publicata (afisata) in Registrul Comertului, ... (vezi toată discuția)
Probleme sc papickads papickads In urma cu 2 luni am angajat un avocat care sa se ocupe de infiintarea unei SC , am facut toate actele si le-a dus la RC , iar de at ma tot minte ca v-a merge ... (vezi toată discuția)