avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in pretentii...incurcatura mare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in pretentii...incurcatura mare

Buna! Prietenul meu a primit acasa o citatie prin care este chemat sa se prezinte la judecatoria Timisoara in luna mai, in care el apare ca reclamant si fratele sau ca parat.
Problema este ca prietenul meu nu poate avea calitatea de reclamant deoarece el nu a introdus nici o actiune in justitie. Cine ar fi putut face asta in numele lui si fara ca el sa stie?Poate fi vorba de o eroare in redactarea citatiei?Cu toate ca si pe portal.just.ro apare aceeasi situatie.
Ce se poate face in cazul asta? Cum aflam cine a introdus cererea?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 08:26, 14 Ianuarie 2010
siempreska a scris:
Prietenul meu a primit acasa o citatie prin care este chemat sa se prezinte la judecatoria Timisoara in luna mai, in care el apare ca reclamant si fratele sau ca parat. Problema este ca prietenul meu nu poate avea calitatea de reclamant deoarece el nu a introdus nici o actiune in justitie. Cine ar fi putut face asta in numele lui si fara ca el sa stie?Poate fi vorba de o eroare in redactarea citatiei?Cu toate ca si pe portal.just.ro apare aceeasi situatie.
Ce se poate face in cazul asta? Cum aflam cine a introdus cererea?

Buna ziua,
Consultati dosarul cauzei si vedeti cererea de chemare in judecata.
Cu stima,
Si cum putem face asta?Cui ne adresam?
Multumesc foarte mult!
buna seara!
verificati si pe portalul instantelor de judecata, pe citatie va apare numarul de dosar.
Nu inteleg un lucru...reclamantul are domiciliul in jud. Arad, si paratul in jud. Iasi, iar cererea a fost introdusa la judecatoria Timisoara...se poate asa ceva?
Ar trebui sa mergeti la judecatoria Timisoara si sa solicitati dosarul la studiu si astfel veti vedea ce scrie in cererea de chemare in judecata. Oricum, nu este competenta judecatoria Timisoara sa solutioneze astfel de cerere , de vreme ce niciuna dintre parti nu are domiciliul in judetul Timis.

Alte discuții în legătură

Unde are loc sedinta de judecata? anculici anculici Buna seara, Am intentat proces impotriva tatalui fetitei mele, pentru recunoasterea paternitatii, eu sunt din judetul Arad iar el din judetul Timis. Unde va ... (vezi toată discuția)
Divort Stefan-nita Stefan-nita Buna Ziua, Am o Problema Si nu stiu ce sa fac si cum sa fac poate Cineva Ma Ajuta Cu un Raspuns Mam Insurat in Judetul Suceava acolo mam si Nascut Dar ... (vezi toată discuția)
Termen de judecata cristiclaudiu cristiclaudiu Buna ziua,am depus o contestatie la judecatorie,am nr de inregistrare al dosarului,dar pe portal nu scrie termenul cand se va judeca cererea,cum pot afla?merg ... (vezi toată discuția)