avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul indemnizatie somaj

doresc sa stiu daca la calculul indeemnizatiei de somaj se iau in calcul si salariile compensatorii primite in cazul unei concedieri colective (din care s-au facut retinerile catre stat) adica ex: venit brut 2500, vechime in munca 29 ani, perioada de cotizare 29 ani si spor vechime 25%, sal compensatorii 30.000. Conform legii, somajul ar fi: 6000x75%=4500 la care se adauga 10% din 2500 adica 250, total 700, nu? doar ca si salariile compensatorii tot venit sunt(dupa parerea mea, mai ales ca, contributiile catre stat au fost deja retinute!)si calculul meu ar arata altfel, adica: 4500+(12x2500+30.000):12=4500+5000=1100 indemnizatie! va rog sa-mi spuneti daca gresesc , multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:09, 17 Martie 2010
Se aplica 75 % la sal min pe ec=600*75%=450 lei

Se adaugă o sumă calculată prin aplicarea asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare a unei cote procentuale diferenţiate în funcţie de stagiul de cotizare.
nu mi-ati raspuns concret la intrebare: se iau in calcul salariile compensatorii sau nu?!
Si eu as vrea sa stiu raspunsul la aceasta intrebare.
In legatura cu sumele asupra carora angajatorii au obligatia de a retine contributia pentru somaj, HG 149/2008 spune:

(2) Nu se includ în baza de calcul prevăzută la alin. (1) sumele reprezentând:
a) prestaţiile suportate din bugetul asigurărilor sociale de stat, inclusiv cele acordate pentru accidente de muncă şi boli profesionale;
b) diurne de deplasare şi de delegare, indemnizaţii de delegare, detaşare şi transfer;
c) drepturi de autor;
d) participarea salariaţilor la profit;
e) compensaţiile acordate în condiţiile legii ori ale contractelor colective sau individuale de muncă, salariaţilor concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor;
f) veniturile brute realizate de persoanele care nu se mai regăsesc în situaţiile prevăzute la art. 19 din lege, dar încasează venituri ca urmare a faptului că au deţinut calitatea de asigurat obligatoriu prin efectul legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariile compensatorii sunt avute in vedere la calculul indemnizatiei pentru somaj? mary2001 mary2001 Buan ziua, sunt somera din noiembrie 2010 ca urmare a unei concedieri colective . doresc sa stiu daca la calculul indeemnizatiei de somaj se iau in calcul ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei de somaj ika ika La calcularea indemnizatiei de somaj ALOFM, nu a luat in calcul suma inscrisa in certificatul de stagiu de cotizare si anexa 14,pentru o luna, ci salariul ... (vezi toată discuția)
Calcularea indemnizatiei de somaj Lentian Lentian Buna ziua, In cazul in care la concediere se platesc salarii compensatorii , aceste se iau in calculul indemnizatiei de somaj cuvenite? (vezi toată discuția)