avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot sa recuperez permisul de conducere suspendat din ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot sa recuperez permisul de conducere suspendat din acelasi judet unde a fost retinut?

Cum sa procedez pentru a recupera permisul de conducere suspendat pe 30 zile tot din judetul Neamt,unde mi-a fost retinut (si nu din Bucuresti, unde am domiciliul)? Buna ziua. Ieri 9 februarie mi s-a retinut permisul intr-o comuna din judetul Neamt, unde am resedinta, o casa pe care o repar. Cum pot face sa recuperez permisul dupa cele 30 zile tot in judetul Neamt, unde am casa? (eu sunt din Bucuresti si mi-e greu sa fac 400 de km ca sa recuperez permisul de acolo. Ma puteti sfatui ce sa fac? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:33, 10 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Permisul nu ramine in Neamt, ci se va duce in judetul unde a fost emis. De acolo se va recupera.
Articolul 219
(1) Restituirea permisului de conducere se dispune de către șeful serviciului poliției rutiere care îl are în evidenta, la cererea titularului, în următoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de suspendare, când sancțiunea a fost aplicată pentru cumul de puncte;
b) la expirarea termenului de suspendare, când sancțiunea a fost aplicată ca urmare a săvârșirii unei contravenții pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz, a fost majorată cu 30 de zile;
c) în baza certificatului medico-legal prin care se confirma că afecțiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inaptă medical au încetat.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut pentru 3 luni de zile sau in functie de ce decide instanta shorinbogdan shorinbogdan Buna ziua, Pe data de 8 martie am fost implicat intr-un accident rutier. Conducatorul mopedului nu s-a asigurat in schimbarea benzii de mers si a intrat ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis suspendat 90 zile alcool Coman2010 Coman2010 Buna ziua, In data de 21 aug 2016 am fost oprit de un echipaj politie pe raza municipiului MANGALIA (eu avand domiciliul in BRAILA) testat alcoolemie, ... (vezi toată discuția)
Urgent restituire permis! crs007 crs007 Buna ziua, In urma cu 3 ani mi-a fost retinut abuziv permisul pe motiv de refuz recoltare probe biologice. Lucratorii de politie au sustinut ca eu as fi fost ... (vezi toată discuția)