avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Pentru arbaleta trebuie permis de arma? Intentionam sa ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Pentru arbaleta trebuie permis de arma? Intentionam sa iau una ...

Pentru arbaleta trebuie permis de arma? Intentionam sa i-au una pentru acasa sa mai trag in curte la tinta, nu vreau sa o folosesc pentru vanat sau alte scopuri.
Cel mai recent răspuns: Mickeal , utilizator 15:30, 23 Februarie 2022
Aveti nevoie de permis emis de politie. Se aplica Legea nr. 254/ 2004 a armelor si munitiilor.
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Am gasit ca arbaleta este in categoria D dar in acel link nu zice de categoria D, probabil ca e legea din 2004, singura chestie ma intereseaza daca trebuie sa fac un curs pentru a folosi arbaleta.
Pentru permis se da un test cu prevederi legale. Firme specializate organizeaza cursuri de legislatie.
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ] =
Daca e atata bataie de cap numai i-au nimic, parca ar fi arma de foc, alte tari nu cer permis pt asa ceva in plus atunci de ce ai da de permis de arbaleta daca tot tre permis iei o arma de foc sau cu aer comprimat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parca ziceati ca doar doriti sa trageti la tinta prin curte ?!

Alte discuții în legătură

Arbaleta cristiangheorghe cristiangheorghe Doresc sa imi construiesc singur o arbaleta. M-ar interesa ce trebuie sa fac pentru a fi in legalitate. Modelul pe care doresc sa il construiec este unul mic ... (vezi toată discuția)
Am voie să dețin o armă Bilu Nicolae Bilu Nicolae E legal să deții o armă cu aer comprimat sau CO2 adică pistol fără să am permis (vezi toată discuția)
Transport/detinere arme airsoft aer comprimat (co2) Towelie Towelie Buna ziua, Doresc sa procur o arma de airsoft pe baza de aer comprimat (CO2), cal 6mm BB. Avand in vedere ca legea este destul de neclara in privinta ... (vezi toată discuția)