avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas. ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas.

Buna ziua, O doamna in varsta de 80 ani a fost casatorit de 2 ori cu acelasi barbat. Ea nu a lucrat niciodata. A divortat dupa mai mult de 20 ani pentru ca era betiv dar dupa mai multa vreme a hotarat sa se recasatoreasca cu el pt. ca nu se descurca. Dupa 7 ani sotul a murit. Doamna nu poate beneficia de pensie de urmas, avand in vedere ca a fost casatorita peste 27 ani dar nu dintr-o singura casatorie? Au avut impreuna 2 copii, unul a murit, celalalt in primii ani de munca a suferit un soc si a fost pensionat de invaliditate si locuieste cu mama lui si acum.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2022
adine, utilizator
Cel mai recent răspuns: adine , utilizator 19:33, 5 Aprilie 2022
La data decesului soțului trebuia să aibă minim 10 ani de căsătorie, ca să beneficieze de pensie de urmaș.
La data decesului sotului avea peste 27 ani de casatorie. Casa Nationala de pensii a spus ca are dreptul iar astazi doamna a primit plic de la Casa judeteana de pensii ca i s-a aprobat pensia de asigurari sociale. In lege nu se specifica din cate casatorii trebuie sa ai minim 10 ani de casatorie cu acelasi cetatean.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas dupa divort Muresan Felicia Muresan Felicia Problema pentru care as avea nevoie de un sfat, ar fi urmatoarea: D.na X a fost casatorita cu d.nul X,care a decedat la varsta de 48 de ani.D.na X a fost si ... (vezi toată discuția)
Pensie militara de urmas fyfy fyfy doresc raspuns la o intrebare: - sotia, are 53 de ani, nu lucreaza, poate beneficia pe o perioada de 6 luni de pensie de urmas, solicitand aceste drepturi ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas copil minor macul rosu macul rosu buna seara ! as dori sa stiu daca fiul meu de 9 ani beneficiaza de pensie de urmas ? mentionez ca am divortat de tatal copilului in urma cu 7 ani si acum o ... (vezi toată discuția)