avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! Cum se formulează o. Contestație la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! Cum se formulează o. Contestație la executare silită ...

Buna ziua! Cum se formulează o. Contestație la executare silită și unde se face !? Mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:44, 18 Februarie 2022
Este recomandabil sa se ocupe un avocat de redactare.
Trebuie motivata în fapt și în drept în funcție de dosarul de executare.
Daca greșiți ceva nu se mai poate îndrepta ulterior.
Buna ziua!
Contestatia se formuleaza motivand situatia in fapt, in drept,invocand exceptii daca este cazul, si solicitand probatoriul. Se introduce la instanta de executare.
Va mulțumesc pentru răspuns dar nu înțeleg un lucru,eu am luat 2000 ei îmi cer 5000 și cu dobânda la zi 2% nu mi se pare corect... Și nu înțeleg eu nu pot contesta!? Va rog daca mă puteți ajuta cu un răspuns și dacă da unde pot formula această contestație.
Atașez aici mesajul de pe portal:
Solutia pe scurt: Admite cererea Încuviinţează executarea silita a titlului executoriu - Contract de Nevoi Personale nr. 2885 din 07.09.2021 emis de Humanik Credit IFN SA, prin toate modalită?ile prevăzute de lege pentru executarea creanţei pretinse, in suma de 4.842,00 Lei reprezentând debit restant, dobânzi si penalită?i restante calculata pana Ia data de 25.01.2022 şi in continuare penalită?i in cuantum de 2% pe zi întârziere, fără a depă?i suma acordata, la care se va adăuga cheltuielile de executare. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiilor cuprinse în titlul executoriu. Fara cale de atac. Pronunţată azi, 08.02.2022 conform disp art. 402 C.pr.civ. prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Încheiere - de executare silită 491/2022 08.02.2022

Văd că de la un IFN ați luat creditul, nu de la o bancă comercială, de asta vă penalizează cu 2% pe fiecare zi de întârziere.

Ce anume vreți sa contestați`? Că daca deschideți proces așa la nimereală, fără să aveți șanse de câștig, veți pierde procesul, și veți mai plati în plus cheltuieli de judecată.

Depinde ce clauze contractuale ați semnat cu mâna dumneavoastră, cu IFN-ul respectiv.

Contestația se depune la judecătoria unde are domiciliul debitorul.
Trebuie să platiți și taxă de timbru, pe care nu o mai recuperați dacă instanță vă respinge contestația.
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2022
Dapix, utilizator
Daca nu intelegeti sa apelati la un avocat macar pt a va formula contestatia sansele dvs scad spre o.In drept se respecta anumite reguli de procedura dupa care se judeca procesele,exista texte de lege carre se aplica diferitelor situatii si care trebuiesc invocate etc.Dvs si alti cetateni credeti cs merge cu ,,carpeala',copiem de pe net,intrebam un vecin doar romanul e inventiv si se pricepe la toate.Din pacate aceste variante nu prea functioneaza.Daca aveti de dat 5000 de lei si un av va cere 2000 pt un proces inteleg retinerea dar exista alte variante sa va formuleze dosr contestatia,sa mergeti la o consultatie etc.Doar dvs apreciati cat vreti sa investiti si ce se intampla daca pierdeti ..
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Paratul1 Paratul1 Buna ziua. Problema mea sta in felul urmator. Am avut luat un credit IFN, pe care din motive financiare nu l-am mai putut achita. Am fost dat în judecată, si ... (vezi toată discuția)
Executare MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Intr un dosar de incuviintare executare silita s a dat urmatoarea solutie de catre judecatorie. Admite cererea formulată de Biroul Executorului ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri titlu executoriu leusan leusan daca un contract IFN ,pentru care s-a executat silit debitorul pentru,, rate restante ,penalitati si capital ramas de rambursat la contractul cu nr xxxxx\\" , ... (vezi toată discuția)