Buna ziua, sunt medic angajat la spitalui municipal Hunedoara, nu sunt membru de sindicat Sanitas dar mi se retine o taxa de nemembru (150lei), mai mare decat daca as fi membru. Citisem ca "romaneasca asta" e legala, vreau sa stiu daca pot apela la Avocatul poporului sau la Curtea Europeana de justitie pt ca nu mi se pare legal ca un nemembru sa plateasca o taxa si mai mult sa nu stiu unde si pe ce se duc banii.
Domnule consilier, nu cred ca stim, eu unul in mod sigur nu stiu, clar, concret, ce spete dezbate in fapt CJUE! Daca ma gandesc bine e tot un fel de ccr, adica asemeni staborului lui Dorneanu, are tendinta de a-si vârî nasul si unde nu-i fierbe oala. Un exemplu! [ link extern ] /
Da, suma este mai mare decat cotizatia membrilor. O alta problema e ca acest sindicat nu are un site in care sa publice un bilant financiar anual, cati bani au primit, ce au facut cu acei bani, care este salarul celor din administrativ etc. Este un mod de forta sindicatul sa publice aceste informatii in contextul in care sunt obligata prin lege sa ader?
De asemenea daca cunoasteti un grup care incearca sa schimbe aceasta lege cu "obligativitatea" aderarii in Sanitas, va rog sa imi dati datele de contact. Multumesc