avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit formula calcul impozit pe profit la trimestru
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

formula calcul impozit pe profit la trimestru

Buna seara,sunt mai noua pe acest forum si as dori daca poate sa ma ajute cineva cu un sfat.Eu calculez impozitul la trimestru astfel:ex la trimestrul 2 sa spunem:
cheltuieli totale =1000
venituri totale =2000
impozit pe profit trim 1 = ex 100
2000-1000=1000
1000+100=1100
1100x16%=176
176-100=76(impozit de declarat la trim 2).si nu sunt sigura daca este bun modul de calcul.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adelinab , utilizator 14:34, 12 Aprilie 2010
Da, e bine. Si daca impozitul pe profit < impozitul minim, se declara si se plateste impozitul minim. Iar daca impozitul pe profit > impozitul minim se declara si se plateste impozitul pe profit.
multumesc mult
pt trim III se aplica aceeasi formula ca pt trim II?adica (VT-CT)+imp trim II=baza impozabila iar profitul =16%Xbaza impozabila?
iar imp pe profit pt trim IV =imp pe profit pt trim III?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit la sfarsitul anului 2009 jevelson jevelson Buna ziua, Nu stiu cum trebuie procedat cu impozitul pe profit aferent anului trecut. Firma se incadreaza in plafonul de 4.300 RON forfetar/an din care in ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile OMHR OMHR buna ziua ma puteti ajuta va rog imp. trim I 0 lei imp trim II 1284 lei imp trim III 550 imp trim IV = trim III 550 lei acestea sunt sumele din decl ... (vezi toată discuția)
Mod de completare declaratia 101 profit an 2009 consela consela la 31.12.2009 am urmatoarea situatie: impozit ptofit anual calculat cumulat =3869 transa impozit forfetar cf cifra afaceri 2008= 5733 imp profit trim I ... (vezi toată discuția)