avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventie civila - maxim ore prestate pe luna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventie civila - maxim ore prestate pe luna

Buna ziua,

as vrea sa stiu cum este legea privitor la conventiile civile de prestari servicii si nu am nici o trimitere unde as putea gasi despre acestea.
in principal ma intereseaza sa stiu daca este vreo limita de ore lucrate pe luna sau nu. De exemplu se poate ponta o persoana o luna intreaga, avand incheiata o conventie civila? mai ales daca acest lucru s-ar repeta mai multe luni la rand. va rog daca puteti sa imi spuneti limita aceasta de ore, bineinteles daca exista una si unde pot sa citesc mai mult despre aceste conventii.

multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 14 Ianuarie 2010
fractiunea de norma pentru care de poate incheia un contract de munca este de 2, 4, 6 sau 8 ore zilnic.
Un c.i.m. se poate incheia si pentru o ora pe luna .... nu exista nicio prevedere legala care sa stabileasca durata minima de munca pentru un c.i.m.

Conventiile civile nu se incheie pe ore lucrate zilnic , ci pe anumite perioade pentru desfasurarea unei activitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent intrebare YNAA YNAA Din cate stiu contractul de prestarii servicii nu beneficiaza de o reglementare speciala. Stie cineva de un timp min. sau max. impus (prin vreo norma legala) ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca dupa iesirea la pensie aureliao2015 aureliao2015 Buna ziua Ce tip de contract de munca se mai poate incheia dupa data pensionarii si ce contributii se mai platesc la stat ? Se mai pot intocmi conventii ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii anonim anonim Da,se poate,daca conducerea firmei este de acord.Conventia civila de prestari servicii se poate incheia pentru o ora ,o ora si jumatate pe zi,pentruca daca ... (vezi toată discuția)