avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONFLICT CU CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONFLICT CU CIM

Buna seara.Din data de 16-11-2008am lucrat la un magazin ca vanzatoare.Iar din data de 12-01-2010 am fost trimisa in concediul fara salar pana in data de 25-02-2010.Iar zi cand am fost la ANFOM mi sa spus ca eu nu sant angajata din perioata mai sus mentionata ci din data de 01-02-2009 .Iar in data de 01-12-2009 fara sa mi se spuma mi sa desfacut CIM.Va rog sa ma sfatuiti de urgenta ce sa fac ca sa pot benificia de somaj .Va multumesc.Iar eu am avut CIM pe perioata nedeterminata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 14 Ianuarie 2010
Sesizati ITM. Si de ce nu, plangere in instanta. Dovada ca ati avut activitate pe acele perioade o faceti cu orice mijloc de proba (extras cont, stat de plata, condica prezenta, martori, etc)
Mai buna este actiunea in instanta ... insa pentru aceasta ar trebui sa aiba o copie de pe decizia de incetare a c.i.m. care poate fi luata de la ITM sau de la angajator.
Da .dar eu nu am semnat nici un stat de plata.Si singura proba este caietul in care aveam evidenta banilor personali la intrare in unitate.Iar eu nu am nici o copie CIM deoare ce am semnat si nu mi sa dat o copie dupa CIM.va rog sa ma ajutati ce sa fac.
Depuneti la ITM o sesizare prin care le solicitati eliberarea unei copii de c.i.m. si de pe decizia de incetare a c.i.m. emisa de catre fostul dvs angajator .... luati legatura cu inspectorul la care este arondat fostul dvs angajator sa va dea aceste copii necesare la actiunea in instanta.
Dovada se poate face si martori. Raspunsul nostru era mult mai usor daca la la angajare ne intrebati "ce sa fac ca nu am primit un exemplar cim?". Acum... si dai si lupta.....

Alte discuții în legătură

Actiune in judecata pentru angajare fara contract de munca mihaelaaldeam mihaelaaldeam In anul 2009,luna aprilie, m-am angajat la o societate pentru a-i intocmi contabilitatea primara cu jumatate de norma,lucrand fara contract de munca.In luna ... (vezi toată discuția)
Contract de munca alexander85 alexander85 buna ziua!am si o rugaminte cine poate sa ma indrume in legatura cu ce trebuie sa fac:::seful meu nu a vrut sa-mi faca contract de munca timp de o luna si azi ... (vezi toată discuția)
Pierderea contractului de munca Catalina Olteanu Catalina Olteanu Buna ziua, ca sa fac un update al situatiei: astept contractul de munca de peste 3 luni, timp in care am facut nenumarate cereri pentru a mi se da originalul ... (vezi toată discuția)