alexander85 a scris:
buna ziua!am si o rugaminte cine poate sa ma indrume in legatura cu ce trebuie sa fac:::seful meu nu a vrut sa-mi faca contract de munca timp de o luna si azi m-a dat afara ca pe o masea stricata iar ceilalti angajati nu au contracte de munca si baniiii pe care ar fi trebuit sa mii dea a uitat!!!ce pot face in privinta asta??il pot da in judecata pentru daune morale????astept un raspuns!va multumesc
În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.
Coroborând dispoziţiile art. 16 alin. (2) din Codul muncii cu dispoziţiile art. 1191 din Codul civil, rezultă că, în cazul în care părţile nu au întocmit un înscris constatator al arportului juridic de munca, acesta poate fi probat prin orice mijloc de dovada : prezumtii, martori etc.
Puteti depune o sesizare la ITM referitoare la toate aspectele privind incalcarea legislatiei muncii : munca la negru, neinregistrare c.i.m., neplata salariu etc.