avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

buna ziua!am si o rugaminte cine poate sa ma indrume in legatura cu ce trebuie sa fac:::seful meu nu a vrut sa-mi faca contract de munca timp de o luna si azi m-a dat afara ca pe o masea stricata iar ceilalti angajati nu au contracte de munca si baniiii pe care ar fi trebuit sa mii dea a uitat!!!ce pot face in privinta asta??il pot da in judecata pentru daune morale????astept un raspuns!va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 20 Februarie 2009
Depuneti urgent o sesizare scrisa la ITM in care aratati toate aceste aspecte, sanctiunile pentru primirea la lucru a persoanelor fara intocmirea si inregistrarea CIM sunt usturatoare.Se va lecui de asemenea practici. Daca in urma sesizarii nu va achita drepturile salariale, il puteti actiona in judcata. Daune morale nu veti primi.
multumesc frumos pentru raspunsul acordat
alexander85 a scris:

buna ziua!am si o rugaminte cine poate sa ma indrume in legatura cu ce trebuie sa fac:::seful meu nu a vrut sa-mi faca contract de munca timp de o luna si azi m-a dat afara ca pe o masea stricata iar ceilalti angajati nu au contracte de munca si baniiii pe care ar fi trebuit sa mii dea a uitat!!!ce pot face in privinta asta??il pot da in judecata pentru daune morale????astept un raspuns!va multumesc

În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.
Coroborând dispoziţiile art. 16 alin. (2) din Codul muncii cu dispoziţiile art. 1191 din Codul civil, rezultă că, în cazul în care părţile nu au întocmit un înscris constatator al arportului juridic de munca, acesta poate fi probat prin orice mijloc de dovada : prezumtii, martori etc.
Puteti depune o sesizare la ITM referitoare la toate aspectele privind incalcarea legislatiei muncii : munca la negru, neinregistrare c.i.m., neplata salariu etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca la negru alidady alidady Buna seara, Am fost concediata de la firma unde lucram la negru.Ce pot sa fac si unde pot sa ii denunt?Precizez ca nu am semnat nici un precontract sau ... (vezi toată discuția)
Data afara fara nici o notificare dupa 1 sapt. de munca, nu vor sa ma plateasca, cui ma adresez?? lucylle lucylle Buna ziua.Am angajata la asociatia environ pt o per nedet. cu o per. de proba de 30 zile. Prima saptamana a decurs perfect, am si iesit la un team building ... (vezi toată discuția)
Demisie roska roska Am si eu o problema..Anul trecut prin septembrie m-am angajat la o firma unde a fost totul si frumos pina in luna decembrie unde m-am inbolnavit din cauza ca ... (vezi toată discuția)