avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca la negru

Buna seara,
Am fost concediata de la firma unde lucram la negru.Ce pot sa fac si unde pot sa ii denunt?Precizez ca nu am semnat nici un precontract sau contract cu respectiva firma,pentru ca mi-au zis ca sunt in perioada de proba. Singurul mod prin care pot dovedi ca am muncit acolo sunt actele facute de mine.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:35, 17 Mai 2010
Reclamati-i la ITM si Garda financiara, Administratia Financiara pentru evaziune fiscala
1. Nu puteti fi concediata fiindca nu ati avut un contract individual de munca (CIM).
2. Faceti o sesizare la ITM, prezentati dovezile pe care le aveti si exista posibilitatea legala de a vi se incheia un CIM retroactiv (dupa ce angajatorul va plati o amenda serioasa).
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
alidady a scris:

Buna seara,
Am fost concediata de la firma unde lucram la negru.Ce pot sa fac si unde pot sa ii denunt?Precizez ca nu am semnat nici un precontract sau contract cu respectiva firma,pentru ca mi-au zis ca sunt in perioada de proba. Singurul mod prin care pot dovedi ca am muncit acolo sunt actele facute de mine.
Va multumesc.

Aveti doua posibilitati : sesizare la ITM si/sau actiune in instanta impotriva angajatorului.
Coroborând dispoziţiile art. 16 alin. (2) din Codul muncii cu dispoziţiile art. 1191 din Codul civil, rezultă că, în cazul în care părţile nu au întocmit un înscris constatator al raportului de munca, acestea pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă - inscrisuri, martori, prezumtii, expertize etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data afara fara nici o notificare dupa 1 sapt. de munca, nu vor sa ma plateasca, cui ma adresez?? lucylle lucylle Buna ziua.Am angajata la asociatia environ pt o per nedet. cu o per. de proba de 30 zile. Prima saptamana a decurs perfect, am si iesit la un team building ... (vezi toată discuția)
Munca fara salariu alexandra-maria17 alexandra-maria17 Buna ziua, Am o problema,dar sa incep cu inceputul. Sotul meu a lucrat di septembrie 2008pana acum 3 zile,13.04.2009,la o firma,dar nu a mai primit salariul ... (vezi toată discuția)
Contract de munca alexander85 alexander85 buna ziua!am si o rugaminte cine poate sa ma indrume in legatura cu ce trebuie sa fac:::seful meu nu a vrut sa-mi faca contract de munca timp de o luna si azi ... (vezi toată discuția)