daca nu m-ai sint angajat si i-mi platesc la casa de sanatate cartea de munca eu lucrind in strainatate in diferite meserii fara contract de munca ,pot platii pensia copilului prin mandat postal ,vreu sa mentionez ca atit timp cit am fost angajat i-mi oprea pensia pentru copil de acolo .si cit trebue sa platesc ,slariul l-am avut de 700ron.
Va multumesc
Puteti plati prin orice mijloc de plata care sa asigure dovada platii si in care puteti specifica ce reprezinta plata/ pensie intretinere minor (mandat postal, ordin de plata etc). Cuantumul este prevazut in hotararea judecatoreasca, fie in suma fixa, fie procentual din venit. In ultimul caz platiti suma care reprezinta respectivul procent (ex.: 30% din 700 ron= 210 ron).
avand in vedere ca acum nu mai sunteti angajat deoarece munca la negru nu constituie venit licit obtinut de dvs, va puteti adresa instantei de judecata pentru micsorarea pensiei de intretinere la 25% din venitul minim net pe economie.
Puteti obtine stabilirea pensiei de intretinere in raport de venitul minim salarial din tara in care acesta presteaza activitati fara formalitati legale
Pensie alimentara
c_mircea
Daca unul dintre parinti are de platit pensie alimentara, dar nu munceste, deci nu are venit, are vreo urmare faptul ca nu poate plati pensia alimentara? (vezi toată discuția)