avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Moștenirea
Bună ziua. As dori să știu dacă pe moștenirea mea(pământul) am construit casa împreună cu soțul ,automat trebuie sa fie intabulat pământul și pe el sau doar casa ? Firma de cadastru și intabulare din partea primăriei spune că pământul va fi intabulat automat și pe el ,fiindu-mi soț,deși eu știam ca mostenirea imi revine doar mie,mama fiind decedată.
Mulțumesc !
Ultima modificare: Luni, 14 Februarie 2022
maria85maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:45, 15 Februarie 2022
da, pamantul e bun propriu, sotul are drept de superficie pt bucata de sub constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind ... Dragos_Franco Dragos_Franco Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind urmatoarea situatie. Sotia mea a primit mostenire un teren de la parintii ei. Ne-am gandit ... (vezi toată discuția)
Mostenire, intabulare, iesire din indiviziune florentina1990 florentina1990 Buna seara. In urma decesului bunicului meu, tatal meu a mostenit o bucata de pamant din partea bunicului pe care ne am construit o casa. Acum a decedat si ... (vezi toată discuția)
Drepturi de mostenire ale sotiei si copiilor cristinapavel cristinapavel Buna seara, As dori sa-mi spuneti cum pot proceda si ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie: Sunt mama a 2 copii minori, si de curand mi-a decedat ... (vezi toată discuția)