avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua,vreau sa prezint si eu o speta Un angajat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua,vreau sa prezint si eu o speta Un angajat m-a dat in ...

Buna ziua,vreau sa prezint si eu o speta
Un angajat m-a dat in judecata pentru desfacerea contractului de munca abuziv in conditiile in care a absentat de la serviciu vreo 17 zile si solicita si castiga in instanta salariile +diurna aferente perioadei de la desfacerea contractului de munca si pana la pronuntarea sentintei(30 luni,47000 euro plus 45000 roni).Mentionez ca el s-a angajat imediat la alt angajator cu contract de munca .Este corect ca el sa primeasca salariile plus diurna aferente acestei perioade sau este un abuz din partea instantei?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dorupuia , utilizator 08:38, 23 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este corect ca el sa primeasca salariile plus diurna aferente acelei perioade.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
acest răspuns util
Ok pentru salarii,dar diurna se acorda doar cand angajatul este plecat conform legii.Atata timp cat el nu a prestat in comunitate cum se poate acorda?Multumesc
acest răspuns util
Nu a prestat activitate din cauza desfacerii c.i.m.
Am inteles.asta si in conditiile in care el s- a angajat imediat la alt angajator cu contract de munca full time,el fiind sofer?Va multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
doar nu era sa stea sa moara de foame. Astea nu sunt motive de atac alt sentintei, ci conteaza daca ati desfacut sau nu abuziv contractul. el de ce a absentat ?
Avocat nu ati avut cand e vb de atata banet ?

Alte discuții în legătură

Absente comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara , Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim prin demisie sau disciplinar Andrei Gica Andrei Gica Unei persoane care si-a dat demisia si a stat in preaviz in loc de 15 zile calendaristice numai 13, i se poate desface contractul disciplinar pt acest motiv?( ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim-ului in baza absentelor nemotivate delia25 delia25 Buna ziua! La cate absente nemotivate se poate desface contractul de munca si care este procedura? Multumesc (vezi toată discuția)