avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am un baiat de 7 ani recunosut de tatal sau. din anul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am un baiat de 7 ani recunosut de tatal sau. din anul 2018 am ...

am un baiaat de 7ani recunosut de tatal sau.din anul 2018 am divortat ,acestaramanand sa plateasca o pensie alimentara.a beneficiat de imdemnizatie de crestera copilului de 2 ani.dupa 4 ani de la divort a introdus actiune de tagada paternitate fiind scutit de suma de 3044 ron ,iar 1522 platibili inrate lunare de 31 lei timp de 48 luni.ce sa intampla daca refuz testul in conditile ca l-a recunoscut timp de 7 ani si6 luni.
Cel mai recent răspuns: vacarunicolaie , utilizator 11:38, 17 Februarie 2022
Buna ziua!
Testul trebuie făcut, așa se rezolva problema supusă judecății de fostul dvs. soț!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul trebuie sa aiba stabilita in mod corecta situatia juridica.
Daca stiti ca fostul sot nu este tatal sau biologic atunci acesta nu are de ce sa il intretina si sa ii mosteaneasca bunurile dupa deces.
Nu va puteti opune testului ADN si nici moral nu ar fi asta solutia.
Mai bine copilul creste fara tata decat cu un tata care nu il vrea. Il puteti iubi si ingriji dvs cat pentru doi parinti.
Este important ca minorul sa aiba o dezvoltare emotionala echilibrata
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
am un baiaat de 7ani recunosut de tatal sau

Nu erați căsătoriți când s-a născut copilul? Încerc să înțeleg de ce spuneți că l-a recunoscut - căsătoriți fiind nu era necesar să-l recunoască.
Sau erați căsătoriți și a acceptat situația?

acesta ramanand sa plateasca o pensie alimentara

Probabil acest aspect e motivul pentru care cere testul ADN.
Dacă știa că nu e al lui și a vrut doar să beneficieze de indemnizație spuneți asta în instanță. Nu știu dacă ar putea avea repercusiuni asupra lui, dar poate și-ar face judecătorul o imagine despre el.
eram casatoriti,l-a declarant la starea civila si urma violentelor in familie am divortat nedandui-se drept de vizita ,doar obligat sa plateasca pensie in cuantum de 370 ron
E al lui?

Alte discuții în legătură

Paternitate Giorgian23 Giorgian23 Bună ziua Dacă am recunoscut un copil ca fiindu-i tata biologic deși știam ca nu sunt, acum când soția s-a hotărât sa divorteze de mine mai pot cere ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. ma. confrunt cu următoarea problema. bebelușul ... ilimarce ilimarce Bună ziua. Ma. confrunt cu următoarea problema. Bebelușul născut în Anglia a fost trecut pe certificatul de naștere pe numele mamei și recunoscut de ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii user369 user369 In tara noastra sunt 2 centre de testare ADN, cel de la Bucuresti la institul Mina Minovici si in Brasov la clinica privata Medo,din cate am inteles este ... (vezi toată discuția)