avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Pentru casa părinților mei mi-a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Pentru casa părinților mei mi-a fost făcut contract ...

Bună ziua.
Pentru casa părinților mei mi-a fost făcut contract de donație imobiliară cu sarcină de întreținere și uzufruct viager.
Între timp tatăl meu,care fusese proprietar a decedat.
De curând, mama mea, care a locuit singură în casă respectiva,a fost diagnosticată cu demență, fiindu-i eliberat certificat de handicap permanent.
Intrebarea este,dacă există varianta scutirii de la plata impozitului pe locuință (pe timpul vieții ei) și de la alte obligații sociale ce privesc acel imobil.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:54, 16 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu va scuteste nimeni de impozit ca dvs trebuie sa il platiti in calitate de proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare imobil dobândit cu act de v-c cu clauză de întreținere. cum se poate vinde când beneficiarul clauzei nu poate semna niciun document? ligiasmeureanu ligiasmeureanu in anul 2002 intre mine si parintii mei s-a facut un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.in anul 2003 tatal meu a decedat,mama a ramas sa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! locuiesc împreună cu mama mea în varsta de 81 ... Floripolpoz Floripolpoz Bună ziua! Locuiesc împreună cu mama mea în varsta de 81 de ani. Anul trecut a fost diagnosticata cu demență mixtă. După evaluarea comisiei de ... (vezi toată discuția)
Contract v-c uzufruct viager lacra mirela lacra mirela Buna ziua ! Multumesc anticipat tuturor care imi vor acorda din timpul lor pentru a ma indruma sau sfatui. Speta necesita explicatii mai lungi, dar voi ... (vezi toată discuția)