avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Locuiesc împreună cu mama mea în varsta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Locuiesc împreună cu mama mea în varsta de 81 ...

Bună ziua! Locuiesc împreună cu mama mea în varsta de 81 de ani. Anul trecut a fost diagnosticata cu demență mixtă. După evaluarea comisiei de expertiza a primit certificat de handicap grad accentuat. Conform legii persoanele cu handicap psihic sunt scutite de la plata impozitului pe apartament. În 2010 am făcut cu mama act de vânzare - cumparare cu uzufruct și clauza de întreținere.
Am solicitat anul acesta la primăria Roman, secția taxe și impozite, scutirea de la plata impozitului pe locuință. Mi s-a cerut act doveditor(legal) că o am în grijă pe mama mea. Mi s-a spus că de la asistență socială nu voi primi dovadă (refuza să elibereze un astfel de act) iar ce ar trebui să fac este să o pun sub interdicție judecătorească și să obțin tutela. Procesul este greoi și de lungă durată.
INTREBARE:Poate fi actul de vânzare - cumpărare, act doveditor că o am în grijă pe mama mea?
Astept un răspuns, vă rog frumos.
Multumesc și o zi frumoasă!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:21, 24 Februarie 2021
Sunteti sigura ca beneficiati de scutire de impozit dvs ca nud proprietar care nu aveti niciun handicap ?
Pt faptul ca o aveti pe mama in intretinere, v-a dat casa, deci nu ar trebui sa va aduca o scutire de impozit.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt proprietarul unei garsoniere cu uzufruct viager pentru mama mea bolnavă, internată într-un așezământ. o pot vinde? nahir nahir Buna ziua, Sunt proprietarul unei garsoniere cu drept de folosinta viagera pentru mama mea. Mama mea este insa internata la un asezamant pentru batrani ... (vezi toată discuția)
Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare intre rude de gradul i bencumonica bencumonica Parintii mei,care sunt divortati,au convenit ca ar fii bine ca apartamentul pe care ei il detin sa fie trecut pe numele meu.Dar,exista mai multe probleme.Tatal ... (vezi toată discuția)