Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
Un apartament de la noi din asociatie a fost executat silit, iar noi am aflat doar cand a venit noul proprietar sa anunte.
Acest apartament avea datorii la intretinere. in valoare de 2855 lei.
Noi nu am stiut ca este in procedura de executare, nu ne-a informat nimeni, am aflat de la noul proprietar
Noul proprietar nu vrea sa plateasca datoriile apartamentului existente la data cumpararii
Intrebarea mea este: de cine trebuia sa fim instiintati ca se executa apartamentul si ce mai putem face in aceste conditii?
Mentionez ca proprietarul are actul de cumparare din 3 ianuarie 2022 si a a venit sa ne informeze in 16 februarie 2022
Va multumesc,
in primul rand presedintele trebuia sa ia masuri pentru recuperarea datoriei....una din masuri era notarea in cartea funciara a ap si atunci erati anuntati
daca ap a fost cumparat cu credit,banca are prioriate si de obicei nu mai ramane nimic
singura varianta este sa-l dati in judecata
noul proprietar a cumparat liber de sarcini si nu are obligatia achitarii acelor restante
Atat timp cat dv ca asociatie de proprietari aveati cunostiinta de existenta debitului,conform disp L nr 196/2018 aveati obligatia sa instituiti privilegiu imobiliar si sa demarati actiune in instanta pentru recuperare debit
Noul proprietra nu are nici o obligatie sa achite o suma cu titlu de restanta de care nu este responsabil,care provine anterior achizitiei bunului imobil
Era obligatia executorului judecatoresc sa solicite date relevante de la asociatia de proprietari pentru a putea consemna debitul in caietul de sarcini necesar execuarii silite
Intrebarea este cum detine noul proprietar document legal de achizitie bun imobil daca asociatia de proprietari nu a eliberat adeverinta referitoare la situatia financiara a vanzatorului..??.
Disp l nr 196/2018 obliga ca vanzatorul sa depuna adeverinta de la asociatoa de proprietari,or daca actualul proprietar a cumparat imobilul,rezulta ca este o problema la incheierea documentelor de tranzactionare drept de proprietate bun imobil si notarul este in culpa