avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare pe alte atributii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare pe alte atributii

Bună ziua!
Lucrez că asistent medical de bloc operator la un spital de stat, inca de la angajare. Acum din lipsa de personal se dorește ca eu și colegii mei sa facem ture prin rotație, pe schimbul de noapte, pe saloane de tratament. Personal nu am nici competențele și nici cunoștințele necesare unui astfel de serviciu și se dorește să începem imediat fara nici un training și fără a avea macar un coleg mai experimentat care sa ne ghideze. Considerăm că situația este a absurdă, mai ales că lucrăm cu pacienți pre și post operatori cărora, inconștient, din lipsa noastră cunoștințe, de le puten face rău. E ca și cum am lua un asistent care se ocupa de o viață de tratamente, l-am baga in sala de operatie și fără inițiere ne-am aștepta să se descurce cu instrumentarul, tehnica medicala și procedurile specifice blocului operator.
Știu că Ordinul nr. 74534/28.03.2020 aplicat pe perioada stării de urgență, in art. 43 definește că "Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă".
Delegarea noastră în schimb presupune alte "lucrări sau sarcini" decât cele efectuate în mod obișnuit.
Ce credeți că trebuie făcut?
Care ar fi pașii de urmat?
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Lucrul suplimentar - refuz consecinte Didu93 Didu93 Buna. Sunt asistent medical angajat la stat si as vrea va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire legat de orele suplimentare. Stiu ca legea doar in 2 cazuri ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt angajata în funcția de operator date principal ... Beatrice01 Beatrice01 Bună ziua! Sunt angajata în funcția de operator date principal în cadrul unui Spitalul Județean de Urgență, având o vechime de 18 ani în aceasta ... (vezi toată discuția)
Detasare divka divka buna ziua.sunt asistenta medicala intr-un dispensar ce apartine de un spital tbc,dar suntem platiti de la bugetul de stat,respectiv directia de sanatate ... (vezi toată discuția)