avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Adeverință acces la informații clasificate
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Adeverință acces la informații clasificate

Salutare comunitate!

Vă supun atenției o problemă de specialitate, simplă, dar totodată complicată.

Pentru solicitarea nivelului de acces la informații clasificate deținut de o persoană, însuși nivelul de acces deținut poate fi considerat informație clasificată?

Speța pe larg: O instituție refuză să elibereze o adeverință din care să rezulte nivelul de acces la informații clasificate deținut de un angajat al său, motivând că, fiind cadru activ, militar, nu poate elibera o astfel de adeverință din care să rezulte nivelul de acces deținut. Instituția nu motivează cu un articol din lege, spunând doar că e ordin intern. Pe care de asemenea nu-l motivează.

Cum vi se pare? E corect răspunsul? Ca să fac o glumă, mie mi se pare că e ca și cum ai vrea să înregistrezi la OSIM apa caldă.

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: freedeluder , utilizator 08:47, 23 Februarie 2022
Daca nu aveti atributia de a afla acest lucru, nu au obligatia sa vi-l divulge.
Nu se înțelege clar din ce am scris, deși credeam ca am fost clar.
Angajatul cere pentru el însuși o astfel de adeverință. Deci el își cunoaște nivelul de acces.
Mulțumesc.

tgeorgescu a scris:

Daca nu aveti atributia de a afla acest lucru, nu au obligatia sa vi-l divulge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Secret de serviciu tuilleries tuilleries Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca activitatile desfasurate de catre un jandarm sunt secret de servici. Multumesc! (vezi toată discuția)
Ajutor inregistrare marca de la distanta cipsoft cipsoft Buna ziua, Cineva cu experienta poate ma ajuta: Vreau sa inregistrez o marca verbala pentru o singura clasa. Am inteles ca se poate depune cererea si prin ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu zuzuzsizuza zuzuzsizuza Buna ziua, Lucrez intr-o institutie care face parte di administratia publica locala. De curand directorul institutiei ne-a solicitat sa completam formularul ... (vezi toată discuția)