avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Atacare Decizie Politia Rutiera- anulare act ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Atacare Decizie Politia Rutiera- anulare act administrativ

Buna ziua,

In urma unui accident rutier am primit clasare din partea procuraturii si deasemenea am primit o decizie a sefului politiei rutiere prin care pedeapasa pentru incalcarea codului rutier este suspendare permis.

Am citit condul rutiere, respectiv OUG 195, valabil la data producerii accidentului si incadrarea de suspendare pare sa fie mai mare decat ar trebui.

Am inteles de la cineva pe forum ca Deciziile sefului Politiei Rutiere pot fi atacate doar la tribunal la sectia de Contencios Administrativ.

Saptamana viitoare doresc sa ma duc la Tribunal pentru a introduce actiunea de anulare act administrativ.

Intrabarile mele sunt urmatoarele, daca este cineva care m-ar putea ajuta cu raspunsuri:

1.Daca introduc actiunea de anulare act administrativ la tribunal pot primi certificat de grefa si sa-mi recuperez permisul pana la judecata cauzei?

2.Am observat ca pentru actiunea de anulare act administrativ se plateste o taxa de timbru judiciar de 50 de lei, este ok sa folosesc plata online? Am observat ca exista site-uri(ex:digital just tax) unde pot plati aceste taxe, este ok sa folosesc genul acesta de site-uri?

Multumesc anticipat?

Alte discuții în legătură

Restituirea permisului auto in caz de accident cu vatamare corporala danageo1967 danageo1967 Buna ziua! In cursul lunii Februarie am fost implicat intr-un accident rutier din care a rezultat ranirea usoara a celuilalt conducator auto. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Sanctiune administrativa dagiani dagiani Anul trecut am lucrat pentru cineva care ducea masini in Bulgaria pentru inmatriculat,buun,toate bune pana intro zi cand imi zice te duci cu masina asta o ... (vezi toată discuția)
Cerere electronica ipj bela ritner bela ritner Buna ziua, In data de 29 decembrie am avut un accident in zona Cocorasti Colt soldat cu victime, care au avut leziuni usoare. Am cazut de acord cu victimele, ... (vezi toată discuția)