Buna ziua,
In data de 29 decembrie am avut un accident in zona Cocorasti Colt soldat cu victime, care au avut leziuni usoare. Am cazut de acord cu victimele, le-am despagubit. Am primit rezolutia de neinceperea urmaririi penale de Parchetul Prahova, rezolutie ce a fost primita la data de 26 martie 2011. Permisul meu de conducere este suspendat. Am circulat cu dovada, aceasta fiind valabila pana la data de 14 aprilie 2011. In data de 30 martie 2011 am fost la Ploiesti pentru stabilirea exercitarii dreptului de conducere. Am fost instiintat pe loc in scris ca nu am dreptul sa conduc din data de 14 aprilie 2011 o perioada de 90 zile, drept la care am solicitat de la Tribunalul Prahova un certificat de grefa. Am predat certificatul in original cu o cerere prin care am cerut restituirea permisului de conducere de la Serviciul Rutier. Am fost in audienta la Domnul Comisar sef [EDITAT], dar m-a asigurat ca oricum mai trebuie sa stau 30 de zile fara permis si pe o bucatica de hartie mi-a dat un numar de inregistrare - 4483/30.03.2011.-,ca in aceste 30 de zile imi va fi solutionata cererea. Neavand un proces verbal de constatare, pentru ca nu mi-a fost eliberat, am contestat un act primit (act administrativ) de la Serviciul Rutier cu nr; 842886/30.03.2011. De atunci au trecut cele 30 de zile si nu am primit nici un raspuns.
In data de 02.05.2011 am fost la Serviciul Rutier Miercurea Ciuc si aici Domnii nu spun nimic decat ca permisul de conducere se afla la Harghita si daca a fost depus certificatul de grefa la Prahova, trebuia mentionat acest lucru de Serviciul Rutier Prahova. In data de 04.05.2011 am fost la Serviciul Rutier Prahova unde mi s-a citit verbal o anumita decizie din care nu prea am inteles mai nimic. Am cerut sa mi se dea macar o copie si am fost refuzat pe motiv ca "nu este posibil". De ce? - nu pot sa inteleg!
Va rog respectuos sa verificati aceasta situatie descrisa de mine si sa-mi dati un raspuns.
Aceasta cerere a fost trimisa domnului insp.sef Prahova si celor doi domni ajutanti in ziua de 05 mai 2011. Azi 18 mai 2011 inca nu am primit raspuns la cererea depusa la 30 martie 2011 si nici cererii respective.
La cine pot sa ma adresez incontinuare? Ce e de facut?
Va multumesc, Bela.
problema consta intr-o lacuna a legii in sensul ca OUG 195 nu precizeaza natura juridica a actului in baza caruia se suspenda permisul ptr cele 90 de zile - un proces verbal de contraventie sau un act administrativ care este dispozitia sefului BPR.
in practica, se emite o decizie a sefului BPR, act administrativ ce poate fi contestat in contencios administrativ. Dar,problema este ca in acest caz contestarea lui nu duce automat la primirea permisului asa cum se intimpla in cazul plingerii contraventionale. Suspendarea executarii actului administrativ se dispune in baza art 14 din lg 554 ceea ce nu este chiar o procedura rapida.