avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Restituirea permisului auto in caz de accident cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Restituirea permisului auto in caz de accident cu vatamare corporala

Buna ziua!
In cursul lunii Februarie am fost implicat intr-un accident rutier din care a rezultat ranirea usoara a celuilalt conducator auto. Mi s-a intocmit un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, iar in luna Noiembrie mi-a fost comunicat de catre procurorul de caz Ordonanta de clasare a cauzei, fara a mentiona alte sanctiuni complementare. Dupa aceea am primit de la Serviciul rutier Brasov o Dispozitie a sefului politiei rutiere prin care eram anuntat ca mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 90 zile. In acea Dispozitie era un paragraf in care mentiona ca in termen de 15 zile de la primire, o pot contesta la Tribunalul Brasov. Am procedat la efectuarea unei contestatii in anulare a acelui act administrativ la Tribunalul Brasov si am obtinut si un certificat de grefa, dupa care am venit cu el la Bucuresti la politia rutiera, iar de la ghiseu mi s-a spus sec ca nu se restituie permisul in acest caz fara alte explicatii. Am contestat acea Dispozitie petru ca nu sunt vinovat de producerea acelui accident, s-a comis un abuz . Am sesizat in scris si la DGA si conducerea Inspectoratului de politie ( pana la momentul acesta nu am primit niciun raspuns). Ce ma sfatuiti sa mai fac in continuare pentu restituirea permisului pana la judecarea contestatiei ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:11, 2 Decembrie 2016
Cine a fost gasit vinovat de producerea accidentului? Permisul se suspenda pentru 90 de zile daca pentru fapta respectiva OUG 195 prevede suspendarea permisului de conducere.

Articolul 103
(1) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule si tractoare agricole sau forestiere se dispune:
c) pentru o perioada de 90 de zile cand fapta conducatorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmarita ca infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice, precum si in cazul accidentului de circulatie din care a rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane si instanta de judecata sau procurorul a dispus clasarea, renuntarea la urmarirea penala, renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, daca pentru regula de circulatie incalcata prezenta ordonanta de urgenta prevede suspendarea exercitarii dreptului de a conduce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala pe trecerea de pietoni Luciano_rom Luciano_rom Cat timp se suspenda permisul de conducere pentru un accident usor ( 0 zile de spitalizare si fara plangere ) pe trecerea de pietoni ? (vezi toată discuția)
Clasare dosar art 196 al 2 3 Adymoto Adymoto Buna seara , am primit clasarea unui dosar de vatamare corporala , se specifica doar ca nubam tinut distanta fata de cel din faata atat. Unde tre sa meg pentru ... (vezi toată discuția)
Ordonanță clasare dosar penal, ce urmează? manucristina23 manucristina23 Buna ziua, ca urmare a unui accident de circulatie cu vatamare corporala s-a dispus retinerea permisului de conducere si inceperea urmaririi penale. Persoanele ... (vezi toată discuția)