Ca mostenitor din clasa a doua,ascendenţi privilegiaţi ,cum pot afla daca un alt mostenitor din clasa a doua ascendenţi privilegiaţi a vandut terenul agricol (arabil) la care am si eu dreptul? Ruda pe care o mostenim si care a avut terenul agricol nu a avut copii si a decedat atat ea cat si sotul. Terenul agricol (arabil ) nu e intabulat.
Cum pot sa obtin partea mea de teren agricol (arabil) la care am dreptul?La ce insitututii sa ma adresez? Daca celalalt mostenitor din clasa a doua,ascendenţi privilegiaţi a vandut terenul intravilan la negru cum pot afla?
Cf art 976 alin (1) C Civ,...." prin ascendenţi privilegiaţi se înţeleg tatăl şi mama defunctului din căsătorie, din afara căsătoriei şi din adopţie". Ar fi indicat sa faceti o cerere catre servicul specializat din cadrul Primariei - Registrul Agricol, sau Urbanism prin care sa solicitati ce persoana este inscrisa acolo. Vanzarea unui imobil fara procedura legala este atacabila in instanta. Aveti cunostinta daca este emis un Titlu de Proprietate pentru acest teren?