avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ca mostenitor din clasa a doua,ascendenţii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ca mostenitor din clasa a doua,ascendenţii privilegiaţi ,cum ...

Ca mostenitor din clasa a doua,ascendenţi privilegiaţi ,cum pot afla daca un alt mostenitor din clasa a doua ascendenţi privilegiaţi a vandut terenul agricol (arabil) la care am si eu dreptul? Ruda pe care o mostenim si care a avut terenul agricol nu a avut copii si a decedat atat ea cat si sotul. Terenul agricol (arabil ) nu e intabulat.
Cum pot sa obtin partea mea de teren agricol (arabil) la care am dreptul?La ce insitututii sa ma adresez? Daca celalalt mostenitor din clasa a doua,ascendenţi privilegiaţi a vandut terenul intravilan la negru cum pot afla?
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2022
vlad19722, utilizator
Cel mai recent răspuns: vlad19722 , utilizator 18:52, 21 Februarie 2022
Cf art 976 alin (1) C Civ,...." prin ascendenţi privilegiaţi se înţeleg tatăl şi mama defunctului din căsătorie, din afara căsătoriei şi din adopţie". Ar fi indicat sa faceti o cerere catre servicul specializat din cadrul Primariei - Registrul Agricol, sau Urbanism prin care sa solicitati ce persoana este inscrisa acolo. Vanzarea unui imobil fara procedura legala este atacabila in instanta. Aveti cunostinta daca este emis un Titlu de Proprietate pentru acest teren?
Va multumesc pt.raspuns.Este emis un titlu de proprietate pentru terenul arabil ( agricol) dar nu e la mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca mostenitor rezervatar,cum pot afla daca un alt mostenitor ... vlad19722 vlad19722 Ca mostenitor rezervatar,cum pot afla daca un alt mostenitor rezervatar a vandut terenul intravilan ( construibil) al bunicii decedate ,cu chitanta de mana,la ... (vezi toată discuția)
Ca mostenitor rezervatari ,cum pot afla daca un alt mostenitor ... vlad19722 vlad19722 Ca mostenitor rezervatar ,cum pot afla daca un alt mostenitor rezervatar a vandut terenul intravilan la care am si eu dreptul? Titlul de proprietate a ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire DeliaSandor DeliaSandor am un nepot care a primit bani pt.un apartament de la mama lui.parintii lui sunt divortati.tatal s-a recasatorit si are un copil din a doua casnicie.in cazul ... (vezi toată discuția)