avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara! Doresc să pun următoarea întrebare: ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara! Doresc să pun următoarea întrebare: dacă o femeie ...

Bună seara! Doresc să pun următoarea întrebare: dacă o femeie depune cerere la angajator pentru a lucra până la 65 ani (cu 30 de zile anterior împlinirii vârstei de pensionare) și în același timp își depune dosarul de pensionare la casa de pensii, pentru limită de vârstă, fiindcă îndeplinește condițiile, poate primi și pensie și salar? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: lupmarcel , utilizator 08:09, 22 Februarie 2022
Nu. În condițiile prezentate nu poate să iasă la pensie, și să-și continuie activitatea în câmpul muncii în același timp.

Prin pensionare, CIM încetează. Dacă angajatorul este de acord, trebuie să o ia de la zero, să se angajeze din nou și se încheie un nou contract individual de muncă.
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2022
Dapix, utilizator
Angajatorul i-a aprobat cererea de a continua activitatea până la 65 ani iar acum a primit și decizia de pensionare. Ce trebuie să facă în aceste condiții? (teoretic este angajată iar decizia de pensionare intră în plată)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare elyt2004 elyt2004 o persoana nascuta in iulie 1953,este obligata sa se pensioneze in ianuarie 2013?Unitatea poate sa-i desfaca,contractul de munca,fara a fi depusa cererea de ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept a cim Chloej Chloej La varsta implinirii de 63 a unei angajate, angajatorul e obligat sa ii inceteze de drept cim-ul, daca aceasta nu aduce decizie de pensionare? multumesc (vezi toată discuția)
Pensionare mony47bz mony47bz un salariat - bărbat, mai are dreptul de a continua activitatea ca angajat dacă îndeplineste condițiile de pensionare la limită de vârstă, respectiv 65 ... (vezi toată discuția)