avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecina cu probleme psihice. Asociatia de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecina cu probleme psihice. Asociatia de proprietari nu face nimic.

Buna seara.
V-as fi recunoscatoare cu un sfat in urmatoarea problema :

Locuiesc intr-un bloc in care a aparut un caz social, ca sa spun asa. Exista o doamna in blocul in care locuiesc care are certe probleme psihice. Nu este violenta dar in schimb apartamentul ei este o sursa de miros pestilential, preponderent de excremente, care miros se raspandeste aproape in permanenta in bloc in special la etajele superioare. Doamna locuieste la etajul 8, eu locuiesc la un etaj superior si deci ultimele doua etaje ale blocului sunt cele care au cel mai mult de suferit. Initial s-a spus despre dansa ca are peste 20 de pisici in apartament si ca acelea ar fi sursa mirosului. Vorbesc in cunostinta de cauza cand spun ca mirosul nu este de excrement de pisica. De cel putin 4 luni mirosul a devenit clar de deseu uman. Este aproape imposibil sa iesi pe holul blocului fara sa nu icnesti aproape violent, este o tortura sa astepti liftul, nemaipunand la socoteala faptul ca este jenant fata de persoane straine care intra in bloc.

S-au facut repetate sesizari (verbale) catre presedintele comitetului de bloc sa ia masurile care se impun in cazurile acestea. Dansul devine foarte iritat cand se ridica aceasta problema si tot repeta ca el a facut sesizari, etc. Atitudinea oamenilor din bloc este divizata in aceasta problema pentru ca mirosul afecteaza doar o parte din locatari si nu pe toti.

Situatia a trecut dincolo de suportabilitate. Doamna in cauza are o certa nevoie de ajutor iar locatarii ceilalti au totusi dreptul de a nu vomita cat parcurg un hol de bloc sau ies sa duca gunoiul. Femeia are un fiu de care nu mai stie nimeni nimic, este masiv restantiera si, in mod evident, apartamentul dansei este un pericol sanitar pentru restul blocului chiar daca mirosul nu ii afecteaza in proportii egale.

Personal, m-am saturat sa ma bazez pe "bunavointa" asociatiei si as vrea sa determin totusi niste actiuni concrete si vizibile in aceasta problema. Cu alte cuvinte as vrea sa fac scandal, ca sa zic asa, pentru ca altfel se vede treaba ca nu se intampla nimic. Inteleg din ce am citit pe forum ca nu este usor dar nici indolenta nu este o solutie.
M-ati putea sfatui cum ar fi mai bine sa procedez ? O reclamatie oficiala catre asociatia de bloc pentru inceput ? Primarie ? Sanepid ? Pot merge pana la a intenta un proces asociatiei de proprietari pentru ca ignora problema si refuza sa o abordeze intr-un mod serios ? Poate este o idee nebuneasca - intreb doar. Exista vreun articol din legea asociatiilor de proprietari pe care il pot invoca in temeiul caruia asociatia are obligatia de a rezolva probleme care pun in pericol sanatatea locatarilor ?

Orice sfat este extrem de binevenit. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2022
aspire, utilizator
Cel mai recent răspuns: aspire , utilizator 21:00, 23 Februarie 2022
Legal,asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administarrii si asigurarii starii tehnice a partii comune de constructii si d einstalatii din imobilul de locuit in comun,
Asociatia de proprietari nu detine obligatia sa desfasoare demersuri in astfel de cazuri,nu are temei legal sa se implice
Dv ca parte interesata puteti sesiza oficial servicul de specialitate din primari sau directia de protectie a copilului care detine departament specializat pentru solutionare probleme persoane suferinde
Nu este treaba asociatiei.
Buna seara, Multumesc mult pentru raspuns. Macar stiu sa nu-mi pierd vremea.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Animale in bloc stancualexandru stancualexandru Buna ziua. Scriu acest mesaj, fiind cu rabdarea ajunsa la capat si dincolo de capat. Am in bloc o baba nebuna care are intr-un apartament de 2 camere cel ... (vezi toată discuția)
Locatar-pericol sanatate publica.ce putem face? ovi47 ovi47 Buna ziua, Avem in bloc o persoana care are in apartament circa 12 caini(locuieste la parter, chiar langa usa liftului).Fiind in varsta,82 ani,nu mai reuseste ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari / locatar care pune in pericol sanatatea altora petrescudan petrescudan Buna ziua. Va rog sa ma indrumati intr-o problema legata de un vecin care face parte din asociatia de proprietari in care locuiesc. Apartamentul acestui vecin ... (vezi toată discuția)