Buna. Dupa moartea mamei mele am avut in familie o succesiune. Tatal meu vitreg, a renuntat la partea lui de mostenire si a ramas cu partea ce i-a cuvenit din casatorie. (1/2) Eu am fost, astfel, singurul mostenitor.
Dupa doi ani, m-am gandit sa-i platesc aproximativ jumatate din ceea ce a renuntat…(pentru care acum imi pare rau) dar mi-a cerut sa-l platesc pentru intreaga parte la care a renuntat, pe motiv ca decizia lui de a renunta era influentata de mine si de rude.
Intrebarea mea este. Poate sa ceara anularea sau modificarea certificatului de mostenitor si poate sa ma oblige, prin lege, sa il platesc pentru ceea ce a renuntat acum doi ani?
Multumesc.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Anulare pentru ce?
Modificare pentru ce?
Declaratiile de renuntare la mostenire sunt irevocabile.
Prin exceptie, renuntarea poate fi revocata numai daca sunt indeplinite 2 conditii :
1. succesiunea este inca in termen (nu s-a implinit 1 an de la deces)
2. mostenirea nu a fost acceptata de ceilalti mostenitori (ceea ce nu mai este cazul din moment ce dvs ati acceptat succesiunea, ati ramas unic mostenitor si s-a eliberat deja certificatul de mostenitor).
Contestare, anulare
eu12
Am facut contract de vanzare -cumparere cu mama mea care a murit mai bine de 10 ani, iar fratele meu vine acum si spune ca el nu stia de contract si ca va cere ... (vezi toată discuția)