O companie care detine un birou la parterul blocului vrea sa inchirieze acest spatiu unei alte companii ce doreste sa deschida o bucatarie pentru catering (alimentatie publica). Cand am fost intrebati, nu ne-am dat acordul pentru proiectul propus, dar dupa o perioada de timp, cei care doreau sa deschida firma de catering au inceput lucrarile de amenajare a spatiului, avand chiar o autorizatie de construire valida cu urmatorul titlu: RECOMPARTIMENTARE APARTAMENT SI SCHIMBARE DE DESTINATIE DIN SPATIU COMERCIAL IN SPATIU PENTRU SERVICII PROFESIONALE.
Cand am intrebat care este noua destinatie a spatiului, proprietarii companiei au evitat sa ne dea un raspuns, spunand ca "inca nu stiu".
Asadar, am 2 intrebari:
1. Este nevoie de acordul vecinilor la schimbarea destinatiei unui apartament din spatiu comercial in spatiu pentru servicii profesionale?
2. Ce reprezinta mai exact "servicii profesionale"? Poate reprezenta o "portita" catre alimentatie publica (catering)?
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 schimbarea destinatiei unui spatiu de locuit se poate realiza legal,numai cu acordul vecinilor sus-jos dreapta-stanga si al asociatiei de proprietari
Clarificati situatia cu presedintele de asociatie
Eventual puteti obtine date relevante direct de la serviciul urbanism din primaria care a emis autorizatia si care detine intreaga documentatie