Salut! Sunt un baiat de 19 ani care urmeaza sa termine liceul si as vrea sa stiu daca pot da in judecata pe tatal meu, care nu este roman, in judecata pentru pensie alimentara (Nu a platit niciodata pensia alimentara, nu am stat cu el mai mult de cateva luni cand m am nascut), dar recent a murit si am aflat abia acum cateva saptamani legat de asta. Se poate face ceva legat de asta? Sa primesc ceva pensie sau macar din urma? De precizat ca eu vreau, pe numele meu sa fac acest lucru, mama nevrand sa se implice in asa ceva.
Daca a murit nu mai poate fi obligat sa ti plateasca o pensie de intretinere. Poti beneficia de o pensie de urmas insa. Numai pentru viitor, nu si pentru anii care au trecut,
In plus ai drept la mostenirea tatalui tau, daca a avut ceva bunuri in patrimoniu la data decesului sau. Trebuie sa incerci sa te interesezi.
Pensie de urmas
bozzont
ma numesc Claudia, am 17 ani si pana la varsta de 16 ani nu am avut de loc certificat de nastere
la 16 ani am cunoscut un baiat de 26 de ani care m-a ajutat ... (vezi toată discuția)