avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obtinere dividende in perioada concediului de crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obtinere dividende in perioada concediului de crestere copil

Buna ziua

Va scriu cu rugamintea de a ma lumina in urmatoarea speta :

Sunt angajat al firmei “X” dar mai sunt asociat unic si administrator al firmei “Y” fara a fi angajat si doresc sa intru in concediu de crestere copil suspendand contractul cu firma “X” conform legii.
Din ce am citit, am inteles ca in perioada in care voi fi in concediu crestere copil pot sa obtin dividente fara a fi intrerupta plata indemnizatiei de crestere copil.
in schimb, este legal ca prin intermediul firmei la care sunt asociat unic sa colaborez cu firma la care sunt angajat si sa-i ofer servicii de consultanta pe perioada ccc?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2022
daianaas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 23 Februarie 2022
Puteti sa obtineti dividente fara a va fi intrerupta plata indemnizatiei de crestere a copilului.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa infiintez firma daca sunt in ccc Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, doresc sa infiintez firma si sa fiu asociat unic (intreprinzator debutant), sunt in concediu de crestere al copilului.imi afecteaza indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului 2016 DragBag DragBag Buna ziua, Va rog sa im ispuenti daca veniturile obtinute din Dividente impozitate conform IMM urilor cu 3% pe venit (societate) si 5% pe divident (persoana ... (vezi toată discuția)
Crestere copil evelina_lav25 evelina_lav25 Buna ziua.Pe 12 iunie trebuie sa intru in crestere copil..pana la aceea data sunt in postnatal(126 zile) si am o nelamurire.Eu am un srl si sunt unic asociat ... (vezi toată discuția)